Eurooppa Politiikka

Merkelin suosio murtuu

Kuva Pixabay.

Kanslerin turvapaikkapolitiikan hyväksyvien määrä on yhä laskussa. 65% vastanneista ilmoitti, etteivät he ole juurikaan tai ollenkaan tyytyväisiä. Huhtikuuhun verrattuna tyytymättömien määrä oli kasvanut 7 prosenttiyksikköä.


Liittokansleri Angela Merkelin suosio on laskenut huomattavasti Würzburgin ja Ansbachin terrori-iskujen jälkeen. Infratest Dimap -tutkimuslaitoksen elokuun alussa tekemän kyselyn mukaan 47% vastanneista oli tyytyväinen kanslerin politiikkaan – se on 12% vähemmän kuin heinäkuussa. Tämä on Merkelin toiseksi huonoin tulos tällä virkakaudella.

Kanslerin turvapaikkapolitiikan hyväksyvien määrä on yhä laskussa. 65% vastanneista ilmoitti, etteivät he ole juurikaan tai ollenkaan tyytyväisiä. Huhtikuuhun verrattuna tyytymättömien määrä oli kasvanut 7 prosenttiyksikköä. Merkelin turvapaikkalinjaa tukee 34%:n vähemmistö.

Terrorismin pelko kasvussa

Terrori-iskujen pelko on myös yhä kasvussa. Kun tammikuussa 2015 terrorista oli huolissaan 49%, niin luku on nyt noussut 76%:iin. 41% (+3%) vastanneista ilmoitti välttävänsä suuria väentungoksia.

Turkin EU-jäsenyyden torjuvien määrä saavutti uuden ennätyksen. 80% kansalaisista torjuu tämän. Huhtikuussa luku oli 68%. Suuri enemmistö, 88%, vaati lisäksi liittohallitusta vastustamaan toimeliaammin Turkin hallitusta. 69% vastanneista oli sitä mieltä, että keskustelut Turkin viisumivapaudesta on lopetettava, vaikka tämä toimi vaarantaisi Turkin kanssa tehdyn pakolaissopimuksen.

Kyselyssä melkein kaikkien puolueiden kannatus pysyi vakaana. CDU/CSU 34%, SPD 22%, Vihreät 13% ja AfD 12%. Myös vasemmistopuolue Linken kannatus säilyi muuttumattomana 9%:issa. FDP:n kannatus laski prosenttiyksikön ja on nyt 5%. Muut saivat kannatusta 5%:in verran.

Junge Freiheit

  • 35
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset