Kotimaa Rikos

Miehelle lähes 5 vuotta vankeutta törkeistä lapseen kohdistuneista seksuaalirikoksista

Oulun oikeustalo. Kuva Petri Saarela.

Oulun käräjäoikeus tuomitsi tänään parikymppisen miehen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeästä lapsenraiskauksesta 4 vuodeksi 9 kuukaudeksi vankeuteen.

Seksuaalirikokset on tehty heinä-elokuussa 2019. Oikeuden puheenjohtajan kirjoittamaa julkista kuvausta tapahtumista ei ole vielä saatavilla.

Käräjäoikeus määräsi tuomion salassa pidettäväksi lopputulosta lukuun ottamatta, sillä tuomiota ei ole ollut mahdollista laatia siten, että alaikäisen uhrin henkilöllisyys ei paljastuisi. Käräjäoikeus määräsi myös uhrin ja tämän huoltajien henkilöllisyydet kuten myös oikeudenkäyntiaineiston 60 vuodeksi salassa pidettäviksi. Asia käsiteltiin oikeudessa yleisön olematta läsnä.

Oulun käräjäoikeus tuomitsi vuonna 2000 syntyneen Arzhel Tebogo Marie Sillanpään törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeästä lapsenraiskauksesta 4 vuodeksi 9 kuukaudeksi vankeuteen sekä maksamaan alaikäiselle uhrille loukkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä, kivusta, särystä ja matkakuluista korvauksia 11 100 euroa. Myös uhrin oikeudenkäyntikulut 4753 euroa tulevat Sillanpään maksettaviksi.

Sillanpään asianajajan palkkiot 11 343 euroa jäävät valtion vahingoksi miehen taloudellisten olojen vuoksi. Uhrin oikeusavustajan palkkiot 1196 euroa Sillanpää joutuu korvaamaan valtiolle. Tuomittu maksaa lisäksi valtiolle todistelukustannuksia ja rikosuhrimaksua yhteensä 204 euroa.

Miestä vastaan oli nostettu syyte myös kolmannesta seksuaalirikoksesta, lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, mutta käräjäoikeus hylkäsi syytteen.

Sillanpää määrättiin pidettäväksi edelleen vangittuna ja hän tulee kärsimään rangaistuksensa Oulun vankilassa. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Törkeä lapsenraiskaus on lisätty rikoslakiin huhtikuussa 2019. Törkeän lapsenraiskauksen rangaistushaarukka on 4-12 vuotta vankeutta.

Lähde Oulun käräjäoikeuden tuomiot.

Otsikko korjattu 18.5 klo 17:17

Tilaa
Ilmoita
guest
1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
trackback

[…] Miehelle lähes 5 vuotta vankeutta törkeistä lapseen kohdistuneista seksuaalirikoksista […]

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa