Kotimaa Rikos

Miehelle vankeutta ihmiskaupasta, raiskauksesta ja pahoinpitelystä

Kuva muokattu Hezzu / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

35 vuotta vanhempi mies käytti naista hyväkseen vuoden ajan.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi tänään vuonna 1959 syntyneen, nimensä perusteella romanialaistaustaisen miehen 3 vuoden 2 kuukauden vankeusrangaistukseen ihmiskaupasta, raiskauksesta ja pahoinpitelystä. Lisäksi käräjäoikeus määräsi miehen yhteensä noin 30 000 euron korvausvastuuseen naiselle.

Tuomiossaan käräjäoikeus katsoi, että tuomittu oli noin vuoden ajan 2015–2016 käyttänyt hyväksi käytännössä kielitaidotonta ja rahatonta ja siten tuomitusta täysin riippuvaista ja turvattomassa tilassa ollutta vuonna 1994 syntynyttä naista ottamalla tämän määräysvaltaansa ja saattamalla naisen ihmisarvoa loukkaaviin olosuhteisiin.

Mies oli ottanut naisen passin haltuunsa, pitänyt tätä nälkäisenä ja rajoittanut tämän yhteydenpitoa vanhempiinsa. Lisäksi mies oli tehnyt naiselle fyysistä väkivaltaa, uhannut viiltää tämän kurkun auki kädessään olleella veitsellä ja pakottanut tämän useita kertoja sukupuoliyhteyteen kanssaan. Nainen oli pelännyt miestä niin, ettei hän ollut uskaltanut heti kertoa kokemastaan fyysisestä ja seksuaalisesta väkivallasta kenellekään.

Käräjäoikeuden tuomio lopputulosta ja sovellettuja lainkohtia lukuun ottamatta, oikeudenkäyntiasiakirjat ja naisen henkilöllisyys on määrätty salassa pidettäväksi 60 vuodeksi.

Lähde Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden julkinen seloste ja tuomio.

  • 89
    Shares