Kotimaa Rikos

Miehet lupasivat viedä naisen kotiin – toinen piti kiinni, toinen raiskasi

Kuva Pixabay.

Syyskuussa 2013 Hakunilassa tapahtunut raiskaus johti ulkomaalaistaustaisen miehen tuomitsemiseen 3 vuodeksi vankeuteen.

Nainen oli syyskuun lopussa vuonna 2013 viettänyt ystävänsä luona iltaa Hakunilassa. Alkoholia oli kulunut illan aikana enemmän kuin oli tarkoitus.

Kotimatkalla nainen oli jossain vaiheessa tavannut Habip Demirbasin ja tämän kaverin, sillä erään todistajan mukaan nainen ja noin 170-senttinen mies olivat yrittäneet erääseen ravintolaan Hakunilan ostoskeskuksessa. Naisella itsellään ei ole muistikuvia tästä, eikä seurue päässyt sisään naisen voimakkaan humalatilan vuoksi.

Todistaja tunnisti naisen, sillä hän oli törmännyt naiseen samassa ravintolassa ennenkin. Hän kertoi kiinnittäneensä huomiota naisen mukana olleeseen ulkomaalaismieheen, sillä tämä oli aiemmin saman illan aikana ”kyttäillyt” ravintolan ulkopuolella. Mies oli myös katsellut todistajan ja tämän ystävän perään mittaillen näitä ”päästä varpaisiin”.

Demirbas ja tämän nykyään Kanadassa oleileva työkaveri olivat liikkeellä pizzerian keikka-autolla, johon nainen lopulta päätyi miesten tarjottua kyytiä kotiin. Auto kuitenkin ajettiin Hakunilassa olevan koulun piha-alueelle, jossa Demirbas raiskasi naisen toisen miehen pitäessä käsistä kiinni. Nainen yritti rimpuilla, huitoa, potkia ja työntää raiskaajaa pois, mutta ei onnistunut karkottamaan miestä. Nainen oli kauhuissaan ja paniikissa ja lopulta alistui kohtaloonsa. Naisen kertoman mukaan miehet vaikuttivat turkkilaisilta tai vastaavilta, mutta tarkemmin hän muisti raiskaajan, joka oli lyhyt ja tanakka.

Seuraavat muistikuvat naisella on, kun hän juoksi Hakunilan ostoskeskukseen, missä hän tapasi nuoren parin, joka soitti apua.

Miehiä ei tavoitettu, mutta kun raiskauksesta oli kulunut viisi vuotta, Demirbas jäi kiinni. Muun rikoksen yhteydessä otettu DNA-näyte täsmäsi poliisin tietokannoissa olleeseen, raiskauksen jälkeisissä lääketieteellisissä tutkimuksissa otettuun näytteeseen.

Oikeudenkäynnissä Habip Demirbas kiisti syytteet kertoen sukupuoliyhteyden olleen vapaaehtoista. Habip oli lähtenyt pizzeriasta työvuorosta noin klo 22, minkä jälkeen hän oli mennyt hakemaan vaimolleen hampurilaista ostoskeskuksesta. Siellä nainen oli lähestynyt Demirbasia ja alkanut suudella tätä. Sitten seurue oli siirtynyt autoon, missä nainen oli taas suudellut Demirbasia ja pyytänyt tätä asuntoonsa. Kun nainen ei seurueen päästyä asunnolle löytänyt avaimia, ainoaksi vaihtoehdoksi seksiä varten jäi auto ja koulun parkkipaikka. Koska Demirbas oli naimisissa, hän oli kyllä yrittänyt kieltäytyä seksistä mutta joutunut luovuttamaan naisen sitkeiden yritysten vuoksi.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus katsoi, että tapahtuman jälkeen otetut lääketieteelliset todisteet puhuivat naisen kertomuksen puolesta, mitä tukivat myös todistajien lausunnot. Lisäksi Demirbasin kuvaukset tapahtumista muuttuivat useaan otteeseen merkittävästi kuulustelujen ja oikeudenkäynnin aikana.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi 18.12.2019 vuonna 1983 syntyneen Habip Demirbasin törkeästä raiskauksesta 3 vuoden vankeusrangaistukseen. Uhrille Demirbas joutuu maksamaan erilaisia korvauksia yhteensä 5500 euroa. Demirbasin asianajajan palkkiot 2934 euroa mies joutuu korvaamaan valtiolle kuten myös uhrin asianajajan palkkiot 1909 euroa. Lisäksi Demirbas joutuu maksamaan valtiolle todistelukustannuksia 74 euroa sekä oikeuslääkärin tutkimuksista 209 euroa.

Demirbas ilmoitti aluksi tyytymättömyytensä koko tuomioon, mutta on sittemmin perunut valituksensa hovioikeuteen. Näinollen käräjäoikeuden tuomio on lainvoimainen.

Lähde Itä-uudenmaan käräjäoikeuden tuomio ja tuomiolauselma.

Lisätty tieto tuomion lainvoimaisuudesta 4.4 klo 17:58
Lisätty tieto miehen jäämisestä kiinni DNA-näytteen perusteella, kun rikoksesta oli kulunut 5 vuotta 5.4 klo 17:22

  • 587
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset