Kotimaa Rikos

Miehet raiskasivat naisen useita kertoja vuorotellen Vaasassa – hovioikeus ei muuttanut tuomiota

Vaasan oikeustalo. Kuva Santeri Viinamäki / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Vaasan hovioikeus päätyi säilyttämään Pohjanmaan käräjäoikeuden kahdelle ulkomaalaismiehelle langettamat kolmen ja puolen vuoden vankeusrangaistukset ja korvaukset uhrille.

Vaasassa oleskelevat John Marc Okello ja Philip Mutisya Kimuya tapasivat maaliskuussa 2017 naisen kaupungilla ja veivät hänet toisen miehen asuntoon. Asunnossa miehet pakottivat naisen sukupuoliyhteyteen väkivallan avulla ja käyttämällä hyväkseen uhrin pelkotilaa.

Miehet raiskasivat naisen useita kertoja vuorotellen.

Pohjanmaan käräjäoikeus tuomitsi 5.12.2019 vuonna 1976 syntyneen John Marc Okellon ja vuonna 1988 syntyneen Philip Mutisya Kinuyan törkeästä raiskauksesta kolmeksi vuodeksi kuudeksi kuukaudeksi vankeuteen. Käräjäoikeus piti tekoa törkeänä muun muassa sen aiheuttaman henkisen ja ruumiillisen kärsimyksen sekä sukupuoliyhteyksien lukumäärän ja keston vuoksi

Tuomitut määrättiin korvaamaan uhrille yhteisvastuullisesti kärsimyksestä ja tilapäisestä haitasta 9000 euroa sekä oikeudenkäyntikuluna 4882,02 euroa.

Miehet valittivat tuomioistaan hovioikeuteen. Molemmat vaativat, että tuomiot törkeästä raiskauksesta hylätään. Kinya vaati, että joka tapauksessa tuomiota ja korvauksia uhrille lievennetään. Okello vaati, että toissijaisesti hänet tuomitaan enintään raiskauksesta ja korvauksia alennetaan.

Vaasan hovioikeus toimitti asiassa pääkäsittelyn, jossa esitettiin hyvin pitkälle sama todistusaineisto kuin käräjäoikeuden käsittelyssä viime vuonna.

Hovioikeus päätyi säilyttämään Pohjanmaan käräjäoikeuden miehille langettamat rangaistukset kokonaisuudessaan.

Lähteet Kansalainen, Vaasan hovioikeuden tuomio.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa