Eurooppa Maahanmuutto

Mielenosoituksia ja tuhopolttoja vastaanottokeskuksessa: Vihreiden senaattori ryhtyy pakolaisten vastaisiin toimiin

Kuva Pixabay.

Bremenin sosiaalisenaattori Anja Stahmann ryhtyy toimiin osavaltion Vegesackin ensivastaanottokeskuksessa mellakoivia turvapaikanhakijoita vastaan.

Anja Stahlmannin (Bündnis 90/Die Grünen) osasto on nostanut rikossyytteet tuntemattomia henkilöitä vastaan sen jälkeen kun majoitustiloissa oli tehty useita tuhopolttoja.

Stahman epäilee tekijöiden kuuluvan samaan maahanmuuttajaryhmään, joka jatkuvasti protestoi Vegesackin majoitusta vastaan.

– Kaikella ymmärryksellä asukasryhmän Vegesackiin majoittamista koskevia protesteja kohtaan, niin nyt on kyllä laillisten mielenosoitusten raja ylitetty selvästi, sanoi Stahman.

Vegesackin vastaanottokeskus Bremenissä. Kuva Jocian / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Stahlmann totesi, että tuhopoltot on ilmeisesti tietoisesti tehty siten, että turvallisuushenkilöstö oli juuri poistunut kyseiseltä alueelta säännöllisen kiertokäyntinsä jälkeen. Asukkien tekemiä tahallisia vääriä hälytyksiä on myös esiintynyt jo pitkään.

Vihreä poliitikko kehotti myös epäiltyjä tuhopolttajia lopettamaan välittömästi tuhopoltot, sillä palon sattuessa vastaanottokeskuksesta on vaikea päästä ulos. Nyt Stahmann aikoo lisähenkilöstön avulla parantaa turvallisuutta. Lisäksi hän toivoo poliisi saavan nopeasti tuloksia tutkimuksista.

Vegesackin vastaanottokeskuksen kapasiteetti on maksimissaan 750 turvapaikanhakijaa, mutta asukkeja on tällä hetkellä noin 350.

Lähde Junge Freiheit.

  • 455
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset