Kotimaa Rikos

Mies ahdisteli hississä – hyökkäys muutti lopullisesti tytön suhtautumisen vieraisiin miehiin

law
Kuva Pixabay.

Heinäkuussa 2018 alaikäinen tyttö oli lähdössä ystäviensä kanssa uimaan Kuopiossa. Kerrostalon pihalla he tapasivat tupakalla olleen kolmekymppisen etelämaalaismiehen. Mies lyöttäytyi seuraan ja lähti tyttöjen mukaan rannalle.

Kun tyttö palasi kotiin, mies seurasi ja kerrostalon portaikossa pyysi tyttöä luokseen. Tyttö kieltäytyi ja sanoi miehelle haluavansa mennä hissillä yksin.

Etelämaalainen ei kieltoa uskonut vaan tunkeutui samaan hissiin. Hississä vallitsi ”outo ilmapiiri”, ja kun tyttö painoi oman kerroksensa nappulaa, mies kävi käsiksi. Mies kouri tyttöä, puristeli rinnoista ja otti sen jälkeen päästä kiinni yrittäen suudella väkisin.

Kun hissi pysähtyi, etelämaalainen yritti tunkeutua tytön asuntoon. Mies luopui ahdistelusta ja päästi ovesta irti vasta kun tyttö valehteli poikaystävänsä olevan asunnossa.

Tapaus päätyi oikeuteen, missä etelämaalainen kiisti syytteet. Hän väitti, että tyttö ja tämän kaverit olivat yrittäneet pummata mieheltä hasista. Rannalla tytöt olivat häiriköineet niin kovasti, että poliisin oli täytynyt puuttua asiaan. Kotimatkalla yksi tytöistä oli miehen kertoman mukaan tönäissyt häntä, jolloin mies oli kaatunut ja loukannut kätensä pahasti. Kerrostalon portaikossakaan ei ollut tapahtunut mitään, sillä mies oli mennyt omaan kerrokseensa portaita pitkin, ei suinkaan hissillä.

Todistajana kuultu etelämaalaisen tuttava ei kuitenkaan ollut havainnut rannalla riehumista eikä minkäänlaisia vammoja miehen kädessä. Kannabiksen pummaamistakaan ei todistajan mukaan ollut tapahtunut.

Käräjäoikeus katsoi, että tyttö oli joutunut oikeudettoman hyökkäyksen kohteeksi paikassa, jossa hänellä oli oikeus tuntea olonsa turvalliseksi. Tapauksen jälkeen etelämaalainen asui vielä samassa kerrostalossa, ja tyttö koki olonsa pitkään turvattomaksi. Hyökkäys myös muutti lopullisesti tytön suhtautumisen vieraisiin miehiin.

Asianomistajan kertomuksen ja todistajien lausuntojen perusteella Pohjois-Savon käräjäoikeus totesi etelämaalaismiehen syylliseksi seksuaaliseen ahdisteluun ja määräsi rangaistukseksi 50 päiväsakkoa, mistä miehen tuloilla kertyy maksettavaa 500 euroa.

Mies joutuu maksamaan tytölle kärsimyskorvauksia 500 euroa ja asianosaiskuluista 200 euroa.

Asianomistajan oikeudenkäyntikulut 1602 euroa mies joutuu korvaamaan valtiolle.

Lähde Pohjois-Savon käräjäoikeuden tuomio.

  • 241
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset