Eurooppa Maahanmuutto

Mies ei suostunut kättelemään naisia – oikeus poisti mahdollisuuden Saksan kansalaisuuteen

Kuva Pxhere.

Libanonilaismiehen piti saada Saksan kansalaisuus jo vuonna 2015, mutta hän kieltäytyi kättelemästä virkailijaa jolta oli noutamassa kansalaisuusasiakirjoja. Miehen kansalaisuuden saaminen on nyt estetty kokonaan.

Vuonna 2002 Saksaan saapunut mies kieltäytyi kättelemästä maahanmutttoviraston virkailijaa, kun mies oli hakemassa kansalaisuusasiakirjoja vuonna 2015. Libanonilainen oli oman selityksensä mukaan luvannut syyrialaislähtöiselle muslimivaimolleen että ei kättelisi muita naisia.

Hallinto-oikeus päätti viime perjantaina Mannheimissa, että libanonilaismiehen asenne ei osoita miehen sopeutuvan Saksan olosuhteisiin.

Oikeuden mukaan mies kieltäytyy kättelemästä naisia, koska nämä ovat toista sukupuolta ja edustavat miehelle seksuaalisen houkutuksen ja moraalittoman käytöksen uhkaa.

Mannheimin oikeuden päätöksen jälkeen jokainen, joka kieltäytyy kättelemästä naisia fundamentalististen moraalikäsitysten vuoksi, voi odottaa kielteistä päätöstä kansalaisuushakemukseensa Saksassa.

Päätöksestä on valitettu.

Suomessa vastaava tapaus johti siihen, että kättelemästä kieltäytynyt muslimi sai rahallisen korvauksen syrjinnästä.

Vuonna 2018 julkisen oikeusavustajan asiakas kieltäytyi kättelemästä omaan uskontoonsa ja julkisen oikeusavustajan sukupuoleen vedoten. Oikeusavustaja koki tilanteen loukkaavaksi ja päätti ohjata kättelemästä kieltäytyneen henkilön toisen oikeusavustajan pakeille.

Monikulttuurisen konfliktin seurauksena Etelä-Suomen oikeusapu- ja edunvalvontapiiri joutui maksamaan syrjinnästä kannelleelle muslimille 2 500 euron hyvityksen.

Lähde Focus, Kansalainen.

Lisätty vuonna 2018 Suomessa sattunut tapaus 20.10 klo 7:49

  • 717
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset