Kotimaa Rikos

Mies jätti polttoaineen maksamatta – väitti unohduksen johtuneen perutusta oleskeluluvasta

Kuvituskuva. Kuva Pixabay.

Polttoainetta piti saada, mutta maksu unohtui.

Irakin kurdi tankkasi autonsa toukokuussa 2019 espoolaisella huoltoasemalla. Vain yksi asia unohtui – maksu polttoaineesta.

Esitutkinnassa mies kiisti teon tahallisuuden. Hän väitti olleensa yhteydessä huoltoasemaketjuun ja saaneensa kielteisen vastauksen kysyttyään oliko hänellä maksamattomia laskuja.

Käräjäoikeudessa mies ei muistanut enää hieman yli vuoden takaisia tapahtumia lainkaan. Huonomuistisuuteen vaikutti se, että miehen oleskelulupa oli peruttu samana vuonna ja tämä oli saanut aikaan myös maksun unohtamisen huoltoasemalla.

Käräjäoikeus katsoi, että ihminen, joka erehdyksessä jättää tuotteen maksamatta, yleensä pyrkii selvittämään asiaa ja maksamaan tuotteen. Myöskään miehen esitutkinnassa esittämä väite yhteydenotosta huoltoasemaketjuun ei ollut uskottava, koska huoltoasema oli tehnyt tapauksesta rikosilmoituksen.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus katsoi miehen syyllistyneen näpistykseen ja määräsi huonomuistisen maahanmuuttajan maksamaan huoltoasemalle polttoaineen arvon 62 euroa sekä korvaamaan selvittelyistä aiheutuneet kulut 50 euroa.

Muistin parantamiseksi tulevaisuudessa mies joutuu maksamaan 12 päiväsakkoa a’ 6 euroa.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa