Kotimaa Rikos

Mies käytti lapsen humalatilaa hyväkseen Jyväskylässä ja raiskasi

Jyväskylän oikeustalo. Kuva Tiia Monto / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Somchai Kritsanayut vei kesäkuussa 2020 vahvasti 14-vuotiaan Paviljongin pysäköintihalliin Jyväskylässä ja edelleen siellä pysäköitynä olleen auton viereen nurkkaan, missä mies pakotti tytön väkivaltaa käyttäen sukupuoliyhteyteen.

Ennen raiskausta mies tarjosi tytölle alkoholia. Alaikäinen tyttö oli vahvasta päihtymyksestä ja olosuhteista johtuen avuttomassa tai pelkotilassa eikä pystynyt puolustautumaan ja estämään tapahtumia.

Tyttö oli yrittänyt lopettaa teon sanomalla, että hänen pitäisi päästä kaverinsa luo, kieltänyt miestä ja pyytänyt lopettamaan. Sukupuoliyhteys oli ainakin osan aikaa tekoa suojaamaton.

Oikeudessa mies kiisti seksuaalirikoksen. Todisteet, muun muassa tytön vammat, kertoivat kuitenkin toista.

Käräjäoikeus piti rikosta kokonaisuutena arvostellen törkeänä suuren ikäeron (10 vuotta), alkoholin tarjoamisen lapselle, sukupuoliyhteyden suojaamattomuuden ja teon suunnitelmallisuuden vuoksi. Mies oli teon mahdollistamiseksi vienyt vasta tapaamansa ja vahvasti päihtyneen lapsen syrjäiseen paikkaan.

Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1995 syntyneen Somchai Kritsanayut -nimisen miehen raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä kolmeksi vuodeksi vankeuteen.

Uhrin asianajajan palkkioiksi muodostui 9842 euroa, minkä summan mies joutuu korvaamaan. Miehen asianajajan palkkiot 11 527 euroa jäävät valtion vahingoksi.

Erilaisia kärsimyskorvauksia mies tuomittiin maksamaan uhrilleen yhteensä 16 000 euroa.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lähde Keski-Suomen käräjäoikeuden tuomio.

Tilaa
Ilmoita
guest
1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa