Kotimaa Rikos

Mies käytti lasta seksuaalisesti hyväkseen Pirkanmaalla – yli 2 vuotta vankeutta

Tampereen oikeustalo. Kuva Aleksi Kinnunen / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Koska teko oli suojaamaton ja osapuolten välinen ikäero suuri, teko täytti käräjäoikeuden mielestä törkeän lapsen seksuaalisen hyväksikäytön tunnusmerkistön.

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1977 syntyneen Sutos Moolthaisongin törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä 2 vuoden 4 kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Moolthaisong velvoitettiin maksamaan asianomistajalle 8000 euroa kärsimyksestä sekä korvaamaan tämän oikeudenkäyntikulut 4849 euroa valtiolle. Tuomitun oikeudenkäyntikulut 4923 euroa jäävät valtion vahingoksi miehen taloudellisten olosuhteiden vuoksi.

Seksuaalirikos tapahtui heinäkuussa 2020 Pirkanmaalla, kun 43-vuotias Moolthaisong oli nukkumassa samalla parvella kuin 13-vuotias lapsi. Moolthaisong tyydytti itseään ja pyysi toimintaan herännyttä poikaa tulemaan luokseen. Kun lapsi tuli, mies veti tämän housut alas ja käytti seksuaalisesti hyväkseen muun muassa oraalisesti.

Moolthaisong väitti oikeudenkäynnissä, että lapsi olisi ollut aloitteellinen ja vaikuttanut yli 16-vuotiaalta. Käräjäoikeus ei uskonut miehen väitteitä vaan katsoi Sutos Moolthaisongin syyllistyneen hänelle syyksi luettuun rikokseen.

Koska teko oli suojaamaton ja osapuolten välinen ikäero suuri, törkeän lapsen seksuaalisen hyväksikäytön tunnusmerkistö täyttyi.

Tuomio on lainvoimainen.

Lähde Pirkanmaan käräjäoikeuden tuomio.

Tilaa
Ilmoita
guest
1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit