Kotimaa Rikos

Mies lähetteli tappouhkauksia entiselle vaimolleen: ”Minä olen marokkolainen, sinun vuorosi on nyt tullut!”

Kuva: Petri Saarela.

Laittomasta uhkauksesta ja pahoinpitelystä syytettynä ollut marokkolaismies vältti vankeustuomion vain, koska teoista oli kulunut kauan aikaa ja aiheutetut vahingot olivat vähäisiä.

Mies riitautui hieman toisella kymmenellä olevan poikansa kanssa. Hän otti lapsesta kuristusotteen niin, että hengitys salpautui ja kasvojen väri alkoi muuttua. Kuristaminen loppui vasta, kun vaimo tuli väliin. Poika oli hysteerinen ja itki.

– Ja sitte aluksi otti mua niinku tästä kiinni [paidasta] ja laitto seinään ja alko huutaan … otti tästä näin ja heitti seinään ja alko lyömään ja kuristamaan minua, poika muisteli pahoinpitelyä viranomaisten haastattelussa.

Seurasi ero, mutta marokkolainen ei jättänyt entistä perhettään rauhaan. Mies pommitti naista viesteillä, jotka olivat sisällöltään ”pahoja ja ahdistavia, tappoviestin tyylisiä”. Viesteissä pohdittiin, kumpi lopulta jää eloon, mies vai nainen.

Erään kerran mies uhkasi vievänsä naisen ja lapset mukanaan jonnekin, jos nainen tekee jotain josta marokkolaismies ei pidä. Mies myös kertoi lapsille, kuinka nainen ”tapetaan veitsellä pimeän tullen”.

Nainen lapsineen muutti turvakotiin, mutta sitkeä marokkolaismies jatkoi kuitenkin uhkailua tappoviesteillä – hän vannoi etsivänsä entisen perheensä.

Viestejä oli lukemattomia. Niissä uhattiin mm. ”minä teen sinun elämästä helvetin”, ”sinä pilasit minun elämän, sinä maksat hunajaa”, ”haluan antaa sinulle turpiin”, ”yksi pitää elää tästä elämästä, sinä tai minä”, ”sinä elät tai minä”, ” minä en tee sinulla mitään, rikon sinut kokonaan”, ”minä olen marokkolainen, nyt on sinun vuoro [tullut – viittaa kuolemaan], ”en ole suomalainen, en anna sulle ikinä rauhaa, seuraan sinua joka paikkaan” ja ”jos sinä leikit minun kanssa, se voi loppua huonosti”.

Asia eteni käräjille.

Käräjäoikeuden mukaan marokkolaismiehen syyksi luettu laiton uhkaus olisi sinällään sovitettavissa sakkorangaistuksella. Syyksi luetussa pahoinpitelyssä sen sijaan väkivalta kohdistui alaikäisen pojan herkälle kaulan alueelle. Lähtökohtaisesti teosta tulisi tuomita lyhyt vankeusrangaistus. Koska teoista kulunut aika oli pitkä ja aiheutuneet vahingot vähäisiä, käräjäoikeus katsoi, että teot ovat vielä yhteisellä tuntuvalla sakkorangaistuksella sovitettavissa.

Marokkolaismies tuomittiin Oulun käräjäoikeudessa 900 euron sakkoihin pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta. Entiselle vaimolleen hän joutuu maksamaan korvauksia 750 euroa.

Lähde Oulun käräjäoikeuden tuomio.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit