Eurooppa

Mies menetti unelmatyöpaikan, koska on valkoinen, heteroseksuaali ja mies

Kuva West Midlands Police / Flickr / CC BY-SA 2.

Cheshiressä mies menetti unelmatyöpaikan positiivisen syrjinnän vuoksi, kertoo Sky News.

Matthew Furlong, joka oli suunnitellut seuraavansa isänsä jalanjälkiä poliisina, haki Cheshiressä poliisikoulutukseen vuonna 2017. 25-vuotias Matthew läpäisi haastattelun, missä haastattelija kehui hänen motivaatiotaan ja erinomaista valmistautumistaan.

Hiukkasfysiikkaa ja tähtitiedettä opiskelevalle Matthewille kerrottiin kuitenkin myöhemmin, että hän hävisi toisille sisään pyrkineille.

Matthewin isä teki asiasta kantelun työtuomioistuimelle, joka totesi Cheshiren poliisin syyllistyneen  rotu- ja sukupuolisyrjintään.

Matthewin asianajaja Jennifer Ainscough sanoi, että mies menetti unelmatyöpaikkansa, koska hän oli valkoinen, heteroseksuaali ja mies. Asianajajan mukaan Matthewin erinomaisuus hakijana toi syrjintäongelman selvästi esille.

– Jos hän ei olisi ollut niin poikkeuksellinen hakija, hän ei olisi osannut aavistaa jonkin olevan pielessä, ja tämä laiton menettely, jota on mahdoton hyväksyä, olisi saanut jatkua, asianajaja muistutti.

Liverpoolin työtuomioistuin päätti neljä päivää kestäneen käsittelyn jälkeen, että normaaleista pääsykokeista ja haastatteluista poikkeavia valintakriteerejä saa käyttää vain saman tuloksen saaneiden hakijoiden välillä.

Matthewin tapaus odottaa nyt myöhemmin tänä vuonna järjestettävää kuulemistilaisuutta hänelle kuuluvien korvausten selvittämiseksi.

Cheshiren poliisia arvosteltiin vuonna 2015 voimakkaasti siitä, että sen riveissä ei palvele tummaihoisia poliiseja, mutta tämän jälkeen poliisilaitos on parantanut huomattavasti mustien, aasialaisten ja etnisten vähemmistöjen sekä seksuaalisten vähemmistöjen ja eri sukupuolten mahdollisuuksia päästä virkaan. Vuonna 2017 Cheshiren poliisi isännöi Kansallisen mustien poliisien liiton konferenssia.

”Surullinen tosiasia on, että palokalustoa käyttelee ihmisiä, jotka on valittu sukupuolen tai etnisyyden perusteella”

Cheshiren tapaus ei ole suinkaan ainoa laatuaan Britanniassa.

Kansalainen kertoi aiemmin tässä kuussa, että yksi Britannian suurimmista palo- ja pelastuslaitoksista, West Midlandin palolaitos, on joutunut syytetyksi syrjinnästä. Valkoisten miesten valintakokeiden pääsyvaatimukset on asetettu kovemmiksi kuin muiden ryhmien. Palolaitoksen tavoitteena on, että 60 prosenttia uusista virkailijoista on naisia ja 35 prosenttia mustia ja vähemmistöryhmiä vuoteen 2021 mennessä.

Palolaitoksella työskentelevän nimettömän lähteen mukaan kyseessä on epäreilu menettely, joka kaiken lisäksi saa aikaan sen, että tehtäviin ei pääse paras ja motivoitunein aines.

– Tätä on vaikea niellä tuntien ihmisiä, jotka eivät ole päässeet unelma-ammattiinsa, koska ovat liian valkoisia tai liian miehiä.

– Surullinen tosiasia on, että palokalustoa käyttelee ihmisiä, jotka on valittu sukupuolen tai etnisyyden perusteella, enkä ymmärrä, kuinka yksikään palopäällikkö voisi olla tähän lähestymistapaan tyytyväinen.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit