Kotimaa Rikos

Nainen perehdytti työtoveria – mies ”näki rakkauden naisen silmissä” ja vaati seksiä

court justice
Kuva Pxhere.

Nainen oli perehdyttämässä etelänmailta lähtöisin olevaa työtoveria siivoustyöhön. Naista kummastutti, kun etelämaalainen alkoi esittämään kysymyksiä, jotka eivät liittyneet työhön – kuten naisen poikaystävästä.

Perehdyttämisestä ei tullut oikein mitään, kun mies sanoi ”haluavansa olla naisen kanssa”. Nainen käski lopettamaan sellaiset puheet, mitä mies ei suinkaan uskonut.

Mies sanoi näkevänsä rakkauden naisen silmissä ja halusi suudella. Työhön perehdyttäjä ei ehtinyt edes vastaamaan kun mies jo tarrasi naista niskasta kiinni ja veti tätä itseään kohti. Nainen kielsi miestä ”Ei, lopeta!” jolloin miehen käsi siirtyi rintojen päälle.

Nyt nainen laittoi tapahtuneesta viestiä esimiehelleen, mutta mies ei suinkaan luovuttanut vaan nappasi naista vyötäröltä kiinni.

Perehdyttämissessio katkesi kokonaan, kun miehen lähentelystä tarpeekseen saanut säikähtänyt nainen poistui paikalta.

Oikeudessa etelämaalainen väitti ymmärtäneensä, että nainen olisi hänestä kiinnostunut. Miehen mukaan nainen oli laittanut kohteessa musiikin kovemmalle ja tanssahdellut musiikin tahdissa. Naisen hiuksiin mies saattoi koskea mutta lopetti heti kun nainen käski. Pyykkikoriin pyykkejä laittaessa käsi oli saattanut osua naisen rintoihin.

Kaiken varalta mies puolusteli käyttäytymistään myös henkisellä tilalla, joka tapahtumien aikoihin oli vaikea. Miehen esittämä lääkärintodistus kuukauden työkyvyttömyydestä kuitenkin sijoittui lähes vuotta myöhempään ajankohtaan eikä siten tukenut miehen väitteitä henkisestä tilasta ahdistelun tekohetkellä.

Oikeudessa esimies vahvisti saaneensa puhelun naiselta, joka oli kertonut tapahtumista ja kuulostanut itkuiselta ja järkyttyneeltä.

Lapin käräjäoikeus katsoi syytteen seksuaalisesta ahdistelusta toteennäytetyksi ja tuomitsi etelämaalaisen 40 päiväsakkoon, mistä miehen tuloilla kertyy maksettavaa 240 euroa.

Lähde Lapin käräjäoikeuden tuomio.