Kotimaa Rikos

Mies raiskasi kahdesti Rovaniemellä – käräjäoikeudessa ehdollista, hovioikeudessa ehdotonta

court justice

Seksuaalirikokset tapahtuivat Rovaniemellä kesinä 2017 ja 2018.

Nainen ja etelämaalaismies olivat tunteneet toisensa jo pari vuotta. Suhde oli ollut enemmänkin kaverisuhde.

Kesällä 2017 he tapasivat baarissa, jossa oli tarkoitus puhua miehen käytöksestä. Lopulta kaksikko meni taksilla naisen asunnolle, missä nainen ilmoitti selkeästi, että jutella voidaan mutta yöksi ei voi jäädä.

Ilta päättyi raiskaukseen. Nainen työnsi miestä pois, löi ja raapi, mutta estelyistä huolimatta mies jatkoi seksuaalista väkivaltaa.

Kun väkivalta päättyi, nainen tarttui puhelimeen soittaakseen apua, jolloin mies nappasi puhelimen ja käveli asunnosta ulos. Nainen juoksi perään ja lopulta saatuaan puhelimensa takaisin hän soitti hälytyskeskukseen.

Elokuussa 2018 mies soitti toiselle tuntemalleen naiselle aamuyöstä ja vaati juttutuokiota. Saavuttuaan naisen asunnolle alkoholille haiseva mies sanoi potevansa huonoa oloa ja vaati nyt yöpaikkaa.

Nainen kielsi yöksi jäämisen, jolloin seurauksena oli raiskaus. Nainen kertoi tapahtumista tuttavalleen, joka kehotti tekemään rikosilmoituksen.

Oikeudessa mies myönsi olleensa seksuaalisessa kanssakäymisessä naisten kanssa mutta väitti, ettei ollut käyttänyt tilanteissa väkivaltaa ja sukupuoliyhteydet olivat tapahtuneet yhteisymmärryksessä.

Maaliskuussa 2020 Lapin käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1994 syntyneen Mohammad Reza Safdarin 1 vuoden 8 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen kahdesta raiskauksesta. Yhdelle asianomistajalle Safdari tuomittiin maksamaan erilaisia korvauksia 4500 euroa, toiselle 2000 euroa.

Syyttäjä valitti käräjäoikeuden tuomiosta hovioikeuteen. Syyttäjä vaati, että Safdarille tuomittua vankeusrangaistusta korotetaan ja että vankeusrangaistus joka tapauksessa määrätään ehdottomana.

Safdari valitti vastineessaan, että mikäli hänet tuomittaisiin ehdottomaan vankeuteen, hänen oleskelulupa-asiansa saattaisi vaarantua.

Maaliskuussa 2021 Rovaniemen hovioikeus kovensi Safdarin tuomiota 2 vuoteen ehdotonta vankeutta. Muilta osin tuomio säilyi entisellään.

Oikeudenkäyntikuluja käräjäoikeudessa syntyi 9082 euroa, mistä summasta 5008 euroa eli miehen oikeudenkäyntikulut jäävät valtion vahingoksi. Loput mies velvoitettiin korvaamaan valtiolle.

Asianomistajien oikeudenkäyntikulut hovioikeudessa 2632 euroa Safdari joutuu korvaamaan valtiolle. Safdarin omat oikeudenkäyntikulut 3476 euroa jäävät valtion vahingoksi miehen taloudellisten olosuhteiden vuoksi.

Lähteet Lapin käräjäoikeuden ja Rovaniemen hovioikeuden tuomiot.

Tilaa
Ilmoita
guest

10 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
trackback

dissertation hypothesis help https://mydissertationwritinghelp.com/

trackback

academic dissertation help https://dissertationwriting-service.com/

trackback
trackback

free slots 12×12 https://www-slotmachines.com/

trackback

free online casino slots https://411slotmachine.com/

trackback
trackback

vegasworld fun free slots https://candylandslotmachine.com/

trackback

jeep with 6 slots grille https://freeonlneslotmachine.com/

trackback
trackback

3vaunted