Kotimaa Rikos

Mies sanoi auttavansa etsimään auki olevaa ravintolaa ja raiskasi

Helsingin hovioikeuden seinää. Kuva Gunnar Finne / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Heinäkuussa 2017 nainen poistui ravintolasta puolenyön jälkeen. Hän oli järkyttyneessä tilassa, koska puoliso oli aiemmin päätynyt poliisin putkaan.

Ravintolasta lähdettyään nainen itki  ja etsi baaria nauttiakseen lisää alkoholia. Matkalla vastaan sattui englantia puhuva Essayas Mehari, joka sanoi tietävänsä auki olevan ravintolan.

Kun kaksikko pääsi erään aivan tavallisen asuintalon eteen, mies sanoi, että ”tässä on baari”. Nainen puolestaan sanoi, että ”tässä ei ole baaria”, jolloin mies jatkoi, että hänen asunnossaan on viskiä.

Nainen sanoi heti, ettei ole niin tyhmä, että tulisi asuntoon, eikä seksin harrastamiseen ollut pienintäkään aikomusta. Erittäin ystävällisesti käyttäytynyt pienikokoinen mies jatkoi houkuttelua ja voitti naisen luottamuksen.

Mies tarjoili asunnossa viskiä, jolloin naisen taju katosi lähes välittömästi. Nainen havahtui siihen, että mies raiskasi häntä. Nainen yritti nousta ylös mutta mies piti kiinni jaloista ja yritti vielä työntää penistä naisen suuhun. Uhri pääsi lopulta ulos asunnosta ja käveli kotiin.

Tapahtuman jälkeen nainen oli hyvin ahdistunut ja koko asia hävetti. Hän oli syytellyt tapahtuneesta itseään, ja olo oli sitten tullut niin huonoksi, että tapahtumista oli pakko puhua. Rikoksesta ilmoitettiin sitten poliisille.

Nainen sai voimakkaita takaumia tilanteesta ja eli tilannetta yhä uudelleen.  Yöunet menivät, ja nukkumiseen tarvittiin rauhoittavia lääkkeitä.

Lokakuussa 2019 Helsingin käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1990 syntyneen Essayas Meharin raiskauksesta 1 vuodeksi 10 kuukautta vankeuteen, vaikka mies väitti, että seksiin oli päädytty naisen aloitteellisuuden vuoksi. Muut todisteet kuitenkin osoittivat toista.

Mehari valitti tuomiosta Helsingin hovioikeuteen, joka katsoi, että syytetyn menettely oli vakavalla tavalla loukannut asianomistajan seksuaalista itsemääräämisoikeutta. Näinollen hovioikeus korotti tammikuussa 2021 vankeustuomiota 2 vuodeksi 2 kuukaudeksi.

Hovioikeus säilytti käräjäoikeuden tuomion muilta osin ennallaan mukaanlukien 5000 euron kärsimyskorvaukset.

Lähteet Helsingin käräjäoikeuden ja hovioikeuden tuomiot.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa