Kotimaa Rikos

Mies sitoi ja raiskasi entisen aviopuolisonsa Rovaniemellä

court justice
Kuva Pixabay.

Lapin käräjäoikeus tuomitsi joulukuun 2020 lopulla 28-vuotiaan etelämaalaismiehen Rovaniemellä syyskuussa 2020 tehdystä törkeästä raiskauksesta ja elokuussa 2019 tehdystä raiskauksen yrityksestä yhteiseen 3 vuoden ja 4 kuukauden vankeusrangaistukseen. Rikokset kohdistuivat miehen entiseen puolisoon.

Mies syyllistyi törkeään raiskaukseen, kun hän sitoi asianomistajan kädet selän taakse ja usealla eri tavalla oli sukupuoliyhteydessä ilman suostumusta asianomistajan kodissa.

Toisessa syytekohdassa vastaaja yritti pakottaa aviopuolisonsa sukupuoliyhteyteen väkivaltaa käyttämällä heidän yhteisessä kodissaan. Teko jäi yritykseksi, koska asianomistaja pääsi pakenemaan tilanteesta.

Mies tuomittiin korvaamaan asianomistajalle korvauksena kivusta, särystä ja tilapäisestä haitasta sekä kärsimyksestä yhteensä 13 200 euroa. Lisäksi mies tuomittiin korvaamaan asianomistajalle ja valtiolle asiassa aiheutuneita todistelu- ja oikeudenkäyntikuluja yhteensä lähes 11 000 euroa.

Asia käsiteltiin yleisön läsnäolematta. Asianomistajan henkilöllisyys, kertyneet oikeudenkäyntiasiakirjat ja oikeudenkäyntiaineisto sekä tuomio lopputulosta ja sovellettuja lainkohtia lukuunottamatta määrättiin salassapidettäväksi 60 vuodeksi.

Etelämaalaismiehen nimeä ei julkaista käräjäoikeuden kehotuksen mukaisesti asianomistajan suojelemiseksi. Kansalainen uutisoi asiasta vasta nyt, koska asiakirjojen saaminen Lapin käräjäoikeudesta viivästyi.

Lähteet Lapin käräjäoikeuden julkinen seloste, Kansalainen.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa