Kotimaa Rikos

Mies tuomittiin törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ehdottomaan vankeuteen – valitti hoviin: ”Minkäänlaista psyykkistä haittaa tästä ei ole lapselle tullut”

Turun hovioikeus. Kuva markus Koljonen / Flickr / CC BY-SA 3.0

Turun Hovioikeus päätyi säilyttämään varsinais-Suomen käräjäoikeuden tuomion kokonaisuudessaan.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi huhtikuussa 2019 vuonna 1990 syntyneelle Nabeel Abed Salman Al-Juboorille 2 vuoden 4 kuukauden ehdottoman vankeusrangaistuksen.

Tuomioon johtanut rikos oli kesän ja syksyn 2016 aikana tapahtunut törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö. Käräjäoikeus ei tuomiossaan julkaissut lainkaan tapahtumien kuvauksia.

Al-Juboori valitti tuomiostaan Turun hovioikeuteen, joka käsitteli asian syksyllä 2020. Myös hovioikeuden tuomiossa tapahtumien kuvaus oli salattu.

Mies vaati syytteen hylkäämistä tai sen lieventämistä lapsen seksuaaliseksi hyväksikäytöksi. Joka tapauksessa vankeusrangaistusta pitäisi alentaa ja tuomita se ehdollisena. Myös 6000 euron kärsimyskorvauksia piti alentaa 1000 euroon.

Perusteluina mies mainitsi, että hän ei ollut toiminut kuten käräjäoikeuden tuomiossa kerrottiin, poikkeuksena yksi kerta, jolloin lapsi oli tyydyttänyt miestä kädellään. Minkäänlaista psyykkistä haittaa tästä ei ollut lapselle tullut.

Hovioikeudessa kuultujen todistajien lausunnot tukivat käräjäoikeudessa kerrottua tapahtumien kulkua, joten Turun hovioikeus päätyi säilyttämään käräjäoikeuden Al-Juboorille langettaman tuomion.

Al-Juboorin oikeudenkäyntikulut käräjä- ja hovioikeudessa 8171 euroa jäävät valtion vahingoksi. Asianomistajan oikeudenkäyntikulut 3920 euroa Al-Juboori joutuu korvaamaan valtiolle.

Asianomistajan ja huoltajan henkilöllisyys kuten myös kaikki oikeudenkäyntiasiakirjat hovioikeus määräsi salassapidettäviksi 60 vuoden ajaksi.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit