Kotimaa Rikos

Mies uhkaili entistä vaimoaan: ”Toimin Egyptin tapaan ja äitini leikkaa hiuksesi!”

Kuva Pixabay

Tapahtumat alkoivat jo vuosia aiemmin. Mies osoittautui väkivaltaiseksi, ja avioliitto päättyi eroon. Nainen joutui eron jälkeen hakemaan lähestymiskieltoa ainakin kahteen otteeseen. Häiriköinti jatkui viestittelyllä.

Vuonna 2019 mies uhkaili entistä vaimoaan Messenger-viesteillä. Mikäli nainen ”ei anna lapsia, tälle tulee isoja ongelmia”, mies ”tulee oven taa”, nainen ”tulee näkemään mitä tapahtuu”,  miehen äiti ”leikkaa asianomistajan hiukset” ja kaiken lisäksi mies ”toimii Egyptin tapaan”.

Naisen mukaan ”Egyptin tyyli” tarkoittaa, että Egyptissä isä ottaisi lapset äidiltä eikä äiti näkisi lapsia enää koskaan.

Nainen koki uhkaavan sävyiset viestit väkivaltaisina uhkauksina. Aina kun hän havaitsi saapuneen viestin, hänen sydämensä alkoi hakkaamaan ja hänen piti kasata itsensä. Nainen ei myöskään uskaltanut avata ovea ovikellon soidessa.

Kesällä 2019 poliisi otti yhteyttä naiseen ja pyysi tätä kuultavaksi, sillä nainen oli uhattu tappaa ja puukottaa. Ilmoituksen poliisille oli tehnyt sosiaalityöntekijä, jonka mukaan mies oli erään puhelinkeskustelun aikana uhannut puukottaa ja tappaa naisen. Vankilaan joutuminenkaan ei miestä olisi haitannut.

Käräjäoikeuden käsittelyssä mies kiisti uhkailun ja tappoaikeet. Hän vain yritti päästä lapsiaan tapaamaan. Nainen oli se, joka aiheutti miehelle ja tämän vanhemmille stressiä ja kärsimystä. ”Egyptiläinen tapa” ei suinkaan ollut uhkaus, vaan se tarkoitti ”perhe sanoi terve”. ”Äiti leikkaa hiukset” puolestaan tarkoitti vain, että kaikki naiset leikkaavat hiuksia.

Käräjäoikeus näki miehen kertomuksen varsin epäjohdonmukaiseksi sekä epäuskottavaksi ja määräsi miehelle laittomasta uhkauksesta 60 päiväsakkoa, yhteensä 360 euroa. Korvauksia naiselle mies joutui maksamaan 600 euroa.

Mies valitti tuomiosta Itä-Suomen hovioikeuteen, joka ei kuitenkaan antanut jatkokäsittelylupaa.

Lähde Itä-Suomen hovioikeuden tuomio.

  • 127
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset