Kotimaa Rikos

Mies yritti ekstaasireppu selässään rautatiesiltaa pitkin Suomeen – rajavartiosto otti kiinni Torniossa

Ruotsin ja Suomen raja Torniossa.

Huumekuriiriksi palkattu mies jäi kiinni Torniossa.

Ulkomaalaismies yritti Ruotsin puolelta Suomeen rautatiesiltaa pitkin reppu selässään kun rajavartiosto otti miehen kiinni. Mies oli yrittänyt Suomeen jo päivää aiemmin mutta maahantulon edellytykset eivät täyttyneet, joten mies joutui palaamaan takaisin Ruotsin puolelle.

Rajavartioston takavarikoima erä koostui 4981 MDMA- eli ekstaasitabletista, ja katukaupassa huumeiden arvo olisi ollut yli 70 000 euroa. Huumeet oli tuotu maahan levitystarkoituksessa, ja kuriirille oli luvattu maksaa 3800 euron palkkio, joka mieheltä jäi saamatta.

Syytteen mukaan mies oli kuljettanut huumeet Saksasta Ruotsiin, mutta oikeudenkäynnissä näyttö riitti vain salakuljetukseen Luulajasta Tornioon.

Koska MDMA on erittäin vaarallinen huumausaine ja huumausaine-erä oli suuri, Lapin käräjäoikeus piti rikosta törkeänä. Oikeudessa ei kuitenkaan pystytty osoittamaan miehen osallistuneen rikoksen suunnitteluun.

Lähtökohtaisesti tuomio olisi ollut 5 vuotta vankeutta, mutta miehen aseman kuriirina huomioiden Lapin käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1990 syntyneen Ahmad Youssef Shehabin törkeästä huumausainerikoksesta 3 vuoden 4 kuukauden vankeusrangaistukseen.

Asianajajan palkkiot 4304 euroa jäävät miehen taloudellisen tilanteen vuoksi valtion vahingoksi.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lähde Lapin käräjäoikeuden tuomio.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit