Kotimaa Maahanmuutto

Migri päivitti Irakin, Afganistanin ja Somalian turvallisuusarviot

Vuosaari. Kuva muokattu lähteestä Eduard47 / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0
Maahanmuuttovirasto on päivittänyt Irakin, Afganistanin ja Somalian turvallisuustilannetta koskevat tilannekatsaukset.

Migrin mukaan turvapaikanhakijalle myönnetään kansainvälistä suojelua aina, jos häntä uhkaa henkilökohtainen vaino tai vakava haitta kaikkialla kotimaassaan. Se, että aikuinen tai Suomeen ilman huoltajaa tullut alaikäinen turvapaikanhakija ilmoittaa olevansa kotoisin näiden kolmen maan joltakin tietyltä alueelta, ei ole automaattisesti peruste kansainvälisen suojelun saamiseen.

Irakissa ei arvion mukaan ole tällä hetkellä alueita, joilla aseellinen väkivalta olisi niin äärimmäistä, että kuka tahansa alueelle palaava olisi vaarassa joutua aseellisen väkivallan kohteeksi.

Irakissa on siirrytty uuteen vaiheeseen, jossa tuhannet maan sisällä paenneet ihmiset palaavat kotialueilleen. Paluumuutto on jatkunut viime kuukausina tasaisesti.

Afganistanin tilanne jatkuu epävakaana. Poliittista ilmapiiriä leimaavat lokakuussa pidettävät parlamentti- ja paikallisvaalit.

Kapinalliset ovat jatkaneet hyökkäyksiä etenkin Kabulissa suunnaten iskuja kansainvälisten ja valtiollisten toimijoiden lisäksi shiiavähemmistöä, toimittajia, uskonoppineita ja vaalien järjestämisessä mukana olevia tahoja vastaan.

Somalian etelä- ja keskiosissa al-Shabaabin ja hallituksen välinen taistelu on jatkunut. Somaliassa turvattomuutta maan eri osissa aiheuttavat klaanien väliset konfliktit, joita ovat kärjistäneet pitkään jatkunut kuivuus ja pula laidunmaista ja vedestä. Keväällä alkaneen sadekauden poikkeuksellisen korkeat sademäärät päättivät pitkän kuivan jakson, mutta aiheuttivat samalla laajoja tulvia.

Tilanne ei kuitenkaan ole sellainen millään alueella Somaliassa, että jokaiselle sieltä kotoisin olevalle henkilölle olisi perusteita antaa turvapaikka tai myöntää toissijaista suojelua ainoastaan kotipaikan perusteella.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa