Kotimaa Maahanmuutto

Migrillä täysi valmius ottaa Afganistanista saapuvat henkilöt – lisäkapasiteetin tarpeeseen varauduttu

Kuva Valentin Hintikka / Flickr / CC BY 2.0

Valtioneuvosto täydensi 24.8.2021 Afganistan-päätöksiään. Aiemmin päätetyn 170 henkilön lisäksi Suomi ottaa vastaan 128 henkilöä, jotka ovat Suomen Kabulin suurlähetystön entisiä työntekijöitä ja turva-alan työntekijöitä perheineen.

Maahanmuuttovirasto huolehtii evakuoitujen afgaanien vastaanotosta Suomessa. Afganistanista saapuneet majoittuvat aluksi vastaanottokeskuksiin eri puolilla maata, kunnes heidän oleskelulupansa on myönnetty.

– Vastaanottokeskuksessa henkilökunta on heitä vastassa ja auttaa heitä Suomeen asettumisessa. Heille järjestetään sopivat asumistilat niin, että esimerkiksi perheet asuvat yhdessä. Majoituksen lisäksi keskukset järjestävät muut tarvittavat palvelut, kuten terveyden- ja sosiaalihuoltoon liittyvät palvelut, kertoo Maahanmuuttoviraston ylijohtaja Jari Kähkönen.

Maahanmuuttovirastolla on valmius majoittaa afganistanilaiset. Vastaanottopaikkojen määrää ei ole tällä hetkellä tarve lisätä Afganistanin tilanteen takia.

– Seuraamme tilannetta intensiivisesti ja varaudumme toki myös reagoimaan mahdolliseen tilanteen muutokseen ja lisäkapasiteetin tarpeeseen, Kähkönen sanoo.

Vastaanottopaikkakunnista ei anneta tarkempia tietoja julkisuuteen.

Oleskelulupa humanitaarisella perusteella myönnetään neljäksi vuodeksi

Maahanmuuttovirasto vastaa valtioneuvoston päätöksellä Suomeen saapuvien afganistanilaisten oleskelulupien käsittelystä.

Henkilöille myönnetään valtioneuvoston päätöksellä oleskelulupa erityisellä humanitaarisella perusteella, eli heitä ei käsitellä turvapaikanhakijoina. Oleskeluluvan kesto on aluksi neljä vuotta.

Kun Maahanmuuttovirasto on myöntänyt oleskeluluvan, henkilöt siirtyvät vastaanottokeskuksista kuntiin. Ely-keskukset sopivat kuntien kanssa henkilöiden kuntaan sijoittamisista.

Myönnettävään oleskelulupaan sisältyy työnteko-oikeus, eli afgaanit voivat tehdä töitä tai esimerkiksi opiskella Suomessa.

Kun henkilö on oleskellut Suomessa neljä vuotta yhtäjaksoisesti erityisellä humanitaarisella perusteella myönnetyllä oleskeluluvalla, hän voi hakea pysyvää oleskelulupaa.

Afganistanista evakuoidut jättäneet noin 50 turvapaikkahakemusta

Afganistanilaiset ovat jättäneet elokuussa 69 turvapaikkahakemusta. Näistä noin 50 on hakemuksia, jotka Afganistanista evakuointilennoilla saapuneet ovat jättäneet Suomeen saapuessaan. Nämä ovat pääosin konsuliapua saaneiden perheenjäseniä.

Maahanmuuttovirasto ei tee tällä hetkellä Suomessa oleville afganistanilaisille kielteisiä päätöksiä.

Tällä hetkellä Maahanmuuttoviraston käsittelyssä on yli 300 afganistanilaisten turvapaikkahakemusta.

Tilaa
Ilmoita
guest

34 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Meri Kreikan

Huomatkaa. Ihmiset. Kuinka vahvoja noi talibanit on, koska uskonto. Miksi meillä ei ole jotain samankaltaista yhtä vahvaa täällä?`Mihin me ollaan menty? Mikä meiltä puuttuu? Miksi me, ei voida olla yhtä vahvoja?

Tuumailija

Olisikohan se, että meillä perusta on maanläheisempi ja käytännöllisempi, keskitytty älylliseen kehittymiseen ja löytämään kaikille sopiva ratkaisu eri asioihin. Täällä on jotain uskontoa vahvempaa ja se on yksilöllinen kyky ajatella, keksiä ongelmiin ratkaisu, innovointi. Näiden ominaisuuksien tuotoksista saa nauttia huomattava määrä pallon ihmisistä esim. matkapuhelin, tekstiviestit yms.yms.
Kun yhtälöstä otetaan uskonto pois, niin mitä jää? Ei ole niistä yhteiskunnista juuri innovaatioita tullut, jotka ovat teokraattisia, koska siellä odotellaan että vain ylempää tulee joku sanomaan (tulkitsee) mitä on tehtävä, oma-aloitteisuus on siellä 0.
Onhan tietty täällä nyt islamiin verrattava kulttuurimarxismi joka ajaa samalla tavalla asiota, pyrkii ruokkimaan vain suppeaa eliittiä, tyhmentämään ja määräilemään yksilöitä laumana, pelottelemalla saada ihmisiä taipumaan totalitarismiin ja luopumaan vapaaehtoisesti yksilöllisistä vapauksistaan, ennen kaikkea olla arvostelematta ”hallitsijoita” heidän tekemistä päätöksistä ja virheistä rangaistuksen uhalla.
Kirkko on luopunut omasta moraaliopetuksestaan politisoitumalla, kääntymällä liberalismaan ja hedonismiin, kahmimalla lisää miljardiomaisuuteensa antamatta promillea enempää pois vähävaraisille ja viettämällä taxfree toimintaa. Itse ovat raijjanneet temppeliin takaisin ne myyntipöydät.

Ilkka Mänttäri

Kulttuurimarxismi on myös uskonto.

John Quiman

Vieläpä pahantahtoinen oikein tarkoituksella.

John Quiman

Puuttuu vahvuutta, koska pitkän ajan kuluessa vihervassut ovat tarkoituksellisesti pyrkineet heikentämään. Ja siihen retkuun on menty.

Jontte

Hienoa että suomi on valmis auttamaa!

Anonyymi

Eilen kerrottiin radiouutisissa, että Suomeen haetussa joukossa on 150 turvapaikan Suomesta saanutta afgaania. Mitä ihmeen tekemistä heillä on maassa, joka on niin vaarallinen, ettei siellä voi asua. Haettiinko huumeita täällä myytäväksi, vietiinkö tyttöjä leikattaviksi vai lomailtiinko vain mukavasti suomalaisten piikkiin? Integraatio yhteiskuntaan on ainakin jäänyt kesken ja sitä tuskin vääräuskoisten maahan halutaankaan.

Hienoa, että Suomi auttaa! Ei pitäisi kuitenkaan olla kaikkien jymäytettävissä.

Andrus

Jokainen afgaani vie Suomea alaspäin. Lainsäädännöllä tämä vielä muutetaan että yksikään afgaani ei voi olla Suomessa.

Kaino-Vieno Huttunen

Tähän on tietysti valmistauduttu jo pidempään. Samoin Utin erikoislaukunkantajat nousivat ilmaan heti, kun nuija kopsahti pöytään.

”Nämä ovat pääosin konsuliapua saaneiden perheenjäseniä.” Iltalehdet olivat täynnä juttuja juuri perheenjäseniään odottelevista afgaaneista, joilla näkyivät olevan mukavan näköiset asunnot. Miksi evakuoidut eivät vain voi ajella Hki-Vantaalta koteihinsa?

Huru-ukko

Mitenkähän sen höpö-pekan matikkaopinnot lie menneet. Ensin oli 120, siinä oli kaikki Suomen lähetystön ja sille töitä tehneet. Sitten 170 ja nyt on löytynyt vielä 128 lähetystölle töitä tehnyttä. Paljon siellä on ollut piikaa renkiä ja muuta p.llunkantotelinettä ja kuoropoikaa hommissa. Voi per näitä maria magdalenan ja pietarin selityksiä.
Ilmanko se ohisalo vähensi polliisin määrärahoja vaan ei mamukuluista pennin jeniä:)

John Quiman

Mukaan pääsee jokainen, jonka kasvoilla on huolestunut ilme.

Kalevipoeg

…jonka asunnossa oli ankeat verhot…

Ilkka Forsten

Saan tästä ” migreenin.”

Ilkka Forsten

Ja niin löytyi taas kuin taikaiskusta Migriltäkin vaikka mitä…

Anonyymi

Migrin tuhannella työntekijällä kiireitä. Onkohan muuten väkeä siellä yhtään vähennetty, kun muuttajien virta on koronan takia vähentynyt? ”Onneksi” riittää näitä, jotka tekevät erilaisilla verukkeilla kolmatta tai neljättä yritystään saadakseen jäädä maahan. On meillä hölmö laki, joka sallii tällaisen, mutta se onkin tarkoitettu muille kuin suomalaisille. Ei kantasuomalainen saa valittaa mistään asiasta yleensä kuin yhden kerran.

Tuumailija

Taas on vientiä kunnallisilla kohtuutason vuokra-asunnoilla, Ohi menee. Se on helppoa kun veronmaksajien tappi on auki ilman limiittiä.

Tupauuno

Henkilöille myönnetään valtioneuvoston päätöksellä oleskelulupa erityisellä humanitaarisella perusteella, eli heitä ei käsitellä turvapaikanhakijoina. Oleskeluluvan kesto on aluksi neljä vuotta.”
Tästähän hutisalo voisi kehitellä näppärän kaikkien tulijoiden kohdalla Suomen tavan toimia, jossa jäisi se turha byrokratia pois. Tulijoiden määrällä ei olisi merkitystä, kun olisi näin vikkelä tapa käsitellä turvapaikkahakemuksia.

John Quiman

Sen neljän vuoden aikana voinee hakea kansalaisuutta.

Jouni S.

Jonon Ohi -salo, afgaanien paras ystävä, tuki & turva!

Anonyymi

Kun on oltu sitten maassa neljä vuotta, pysyvän oleskelupaikan saa sillä perusteella, että on oltu maassa neljä vuotta. Hurraa suomalainen oikeusjärjestelmä! Niin tai näin, aina saa jäädä maahan, sillä näin päättäjät ovat sen halunneet. Maahanmuuttoklusteri tarjoaa kaikkine rönsyineen työtä kymmenille tuhansille ihmisille, mutta valitettavasti ne työpaikat ovat julkisella sektorilla ja useimmat vielä sellaisia, että ilman nykyisenlaista maahanmuuttoa niitä ei tarvittaisi ollenkaan. Voitaisiin hoitaa niilläkin rahoilla vaikka omia vanhuksiamme paremmin, mutta ei se käy. Se ei ole mediaseksikästä eikä siitä saa päänsä päälle hyvän ihmisen sädekehää.

Kata

Jaa että ne 300 suurlähetystön työntekijää ei ollutkaan vielä kaikki?Voi surseenpeti.

Ja ei kerrota,ei kerrota meille minne arvon porukka asettuu(no ehkä sen piankin huomaa),nuo ”suomalaiset” 4 vuoden oleskeluluvalla.Hulluutta!

Ilkka Forsten

Yritän hiki päässä kaivaa sijoituspaikkaa, mutta nämä p**keleen pimenevät illat haittaa valmistumisaikataulua. Tee siinä nyt otsalampun valossa sellaista kaivantoa kenttälapion kanssa. Jaa että miksi en teetä sitä tulijoilla, no ei nekään näe pimeässä yhään peremmin.

Kata

Ohoooo hahahahahahahaaaa! 😀 Ymmärrän!

Tuumailija

Sen vuoksi ne eivät saa aikaiseksi omissa maissakaan mitään, päivällä kuuma ja yöllä pimeä.

vesku

Suomalaiset ns, hyvän tahdon lähettilläät saivat notkua ,,, varsinkin seikkailun haluiset , määrättyjen YLI-OPISTOJEN ,,,oppillaat ,, 70-80-90 LUKUJEN ,,, tähti ylioppilaat pääsivät nauttimaan eksotiikasta,,, ESIM. afganistanissa,, tässä on tulos,,, leukaperät leveät ja maksoi SUOMALAISELLE YHTEISKUNNALLE,,, 900- MILJARDIN,,,,SEKÄ VIELÄKIN VUOSITTAIN 37-40 MILJOONAAA ,,PER VUOSI,,,, KÄSITTTÄMÄTÖNTÄ HÖLMÖILYÄ,,,,

Ilkka Forsten

Saimme aikaan tyttökoulun Kabuliin. A. Stubb oli asiasta ylpeä ja piti sitä saavutuksena. Niin no, sittemmin se oli kyllä ” tyttöjen ” käytössä mutta bordellina.

Anna Maja Henriksson, etkö nyt kauhistele afgaaniäijien huo****sa käymistä tai naisten aseman heikkoutta, vaikka olit niin tuohtunut kun Helsingin kaduilla tepasteli muutama kauko-Idästä tullut neitokainen, lähetellen lentosuukkoja ohiajaville herrasmiehille.

Niin niin niin, ihmiskauppaahan siinä pyöritettiin, mutta onneksi afgaanit pyörittää vaan unikkoviljelmiä joista saatava aine löytyy myöskin helsingin katukuvasta, ja lisää tulee löytymään kun haluat lisää sitä laumaa muuten ankeaa katukuvaamme väriittämään.

Tuumailija

Alkutuottajat tulevat asiakkaiden luokse, kuten businesmaailman henkeen kuuluu. Hyvät asiakassuhteet ja jakelun valvominen paikan päällä takaa asiakastyytyväisyyden.

Mie

Ei vaan asunnottomille löydy paikkaa.

Ilkka Forsten

” Sillan alle veitikkaiset rientää ”…

valekoordinaattori

Ilmeisesti on tarkoituksena paikata Suomen lääkäripulaa.

Parinsadan afgaanin joukosta luulisi näet löytyvän muutama Talipallojen elämänkoulusta valmistunut Migrikirurgi päivystämään esimerkiksi Helsingin Rautatiaseman nurkille.

Ilkka Forsten

Sydänpuoleen erikoistuneita.

Ilkka Mänttäri

Ehdottomasti vähennättävä pakolaiskiintiöstä, tosin koko kiintiö tulisi poistaa.

Anonyymi

Tai sitten pitää kiintiö ja lopettaa humanitaarinen maahanmuutto. Näin pienelle maalle se riittäisi. Ei myöskään ole mitään järkeä siinä, että juuri länsimaalaisten pitää pelastaa afgaanit. Missä on muslimimaailman solidaarisuus toisiaan kohtaan? Heitä on sentään maailmassa satoja miljoonia ja osa valtioista rypee rahoissa.

John Quiman

Bahrainin diplomaatti totesi, että he eivät ota pakolaisia, koska ne ovat ongelmallisia.