Kolumnit

Miksi et välitä tästä? Eikö tällä ole sinulle mitään merkitystä?

Kuvakaappaus Youtube.

Saksalaista paikan päältä tuotettua videomateriaalia ja suomalaislehtien uutisointia verrattaessa saattaa hämmentyä, sillä sisällöt eroavat kuin yö ja päivä. Suomalaismedian mukaan Chemnitzissä ”äärioikeisto” otti oikeuden omiin käsiinsä.

Paikan päältä kuvatun videomateriaalin mukaan näin ei todellakaan ole tapahtunut. Toimittaja Pertti Rönkkö kirjoittaa Facebook-sivullaan, että ”tuhansista tilanteesta huolestuneista ja torille kokoontuneista aivan tavallisista chemnitziläisistä poliisi luokitteli noin 50 ihmistä väkivaltaan orientoituneiksi äärioikeistolaiseksi”.

”Äärioikeisto” ei ottanut oikeutta omiin käsiinsä. Vastuuttomat suomalaislehdet kylvävät mielivaltaisesti omaa agendaansa globalistisen ideologiansa pönkittämiseksi.

”Miksi et välitä tästä? Eikö tällä ole sinulle mitään merkitystä?”

Alla on kuvitteellinen vuoropuhelu Karjalaisessa kirjoittaneen Jyrki Utriaisen ja saksalaisten, omasta ja jälkipolvien turvallisuudesta ja tulevaisuudesta huolestuneiden chemnitziläisten välillä. Jyrki Utriaisen vuorosanat ovat hänen kolumnistaan Karjalaisessa. Saksalaisen isoisän, vanhuksen ja miehen vuorosanat ovat Chemnitzissä kuvatusta videosta, jonka on suomeksi tekstittänyt Junes Lokka.

Vuoropuhelu on tietenkin, kuten jo aiemmin mainittiin, kuvitteellinen, mutta se kuvastaa ideologisen lähestymisen ja realiteettien äärimmäistä vastakkaisuutta. Vastakkainasettelua kyllä tarvitaankin, jotta paraneminen voi alkaa.

Jyrki Utriainen: – Saksan Chemnitzissä tapahtui viikolla se, mitä monet ovat pelolla odottaneet: äärioikeisto otti oikeuden omiin käsiinsä, vyöryi kaduille ja pahoinpiteli niitä ulkomaalaisen näköisiä ihmisiä, jotka kiinni sai. Mielivaltaista väkivaltaa oman agendan pönkittämiseksi ja vastustajien pelottelemiseksi.

Saksalainen isoisä: – Et ymmärrä asiaa. Sinä ymmärrät vain monikulttuuriasi. Saksalaisilla menee huonosti.

Jyrki Utriainen: – Äärioikeisto näki tilaisuutensa koittaneen ja rynnäköi kaduille.

Saksalainen isoisä: – En voi mennä enää keskustaan lastenlasteni kanssa. Olin vähän aikaa sitten vaimoni ja miniäni kanssa kaupungilla. Poliisin edessä nuoret geelitukkaiset iPhone-miehet huutelivat ”ficki – ficki”. Kysyn, onko tämä normaalia?

Jyrki Utriainen: – Saksan Chemnitzin väkivaltainen vyöry osoittaa, että toiminta on järjestäytynyttä. Hätkäyttävää on se, että siihen lähti mukaan niin iso joukko ihmisiä.

Saksalainen vanhus: – Miksi et välitä tästä? Eikö tällä ole sinulle mitään merkitystä?

Jyrki Utriainen: – Järjestäytymisestä kielii sekin, että äärioikeisto harrastaa härskiä propagandaa, kun se kertoo tarinaansa ja hakee oikeutustaan väkivallanteoille kansan silmissä.

Saksalainen isoisä: – Heitä oli kahdeksan muuta, eikä heitä löydetä. Eikä siinä mitään, he puukottavat pian uudestaan. Tiedätkö, miksi sunnuntaina oli mellakoita? Yksi heistä sylkäisi muistopaikalle ja sanoi: ”Vitun saksalainen”. Siinä syy, ja se oli oikein.

Jyrki Utriainen: – Faktoilla ei ole siinä tarinassa mitään merkitystä. Vaarallista peliä.

Saksalainen mies: – Te aina käännätte asiat päälaelleen. Kaikki, jotka eivät hyväksy tämän maan käsittämätöntä alasajoa, ovat muka natseja.

Lopuksi alla olevalla saksalaisten vuorosanat tarjonneella videolla huolestuneet kansalaiset kertovat tuntojaan toimittajalle.

  • 443
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset