Kolumnit

”Miksi kansalainen joutuu pelkäämään omassa maassaan?”

Kuva Laurent G. / L’essentiel - lehti
Kaustislaista Mauri Peltokangasta lähestyi nuori tyttö kirjeellä, ja pyysi välittämään huolensa Suomen turvallisuustilanteesta.

Mauri Peltokangas kertoo, että hänen vastikään julkaisemansa ja paljon huomiota herättänyt videonsa rohkaisi erästä nuorta tyttöä pyytämään häntä välittämään julkisuuteen nuoren tytön näkökulman tämän päivän Suomesta.

Hyvä eduskunnan väki ja päättäjät!

Olen vasta 17-vuotias tyttö, miksi joudun pelkäämään omassa maassani ja näin nuorena oman henkeni puolesta? Miten on mahdollista etten voi enää kävellä yksin iltaisin kotiin ilman turvasumutetta ja pelon tunnetta.. miksi en voi tulla bussilla kotiin ilman pelon tunnetta? Miksi minua nuorempia ja vanhempia raiskataan? Minkä takia minua nuorempi tyttö sai surmansa?

Miten on mahdollista että se maa mihin minä synnyin onkin tällainen että joudun kansalaisena pelkäämään kuolemaa mitä tässä iässä ei pitäisi pelätä? Miksi valvon yöt ja mietin että miksi rajat avattiin ilman tutkintaa ihmisistä jotka sen ylittävät? Miksi joudun kokemaan ikäviä katseita,loukkaavia sanoja vaikka kuljen vaatteissa mitkä ovat ennen olleet normaaleita?

Se että kesällä on kuuma ja minulla näkyy polvet hameen kanssa, tekeekö se minusta huoran jota kuulen? Minkä takia minä nuorena ihmisenä edes mietin asioita kuten rajojen avaaminen ihmisille jotka satuttavat fyysisesti ja henkisesti? Onko tämän ikäiselle normaalia katsoa jatkuvasti olan yli että hyökkääkö joku, entäs nämä ihanat ilotulitukset joita ennen rakastin? Se on muuttunut peloksi se ääni joka lähtee entäs jos jossain sittenkin räjähti?

Olkaa kiltit ja vastatkaa minulle miksi minä omassa maassani joudun pelkäämään EI tämän maan kansalaisia ja niitä jotka ovat mukamas tulleet hakemaan apua täältä? Pienen ikäni aikana en ole kuullut kenenkään miehen joka on kansalainen huorittelevan minua koska minulla näkyy polvet?

Olkaa kiltit ja ajatelkaa meitä nuoria ja lapsia jotka täällä asuvat! Meidän vanhemmat halusivat turvallisen paikan kasvaa ja te pilaatte sen!! Antakaa meille se lapsuus joka meille kuuluu ilman kuoleman pelkoa! Ette te voi muuttaa maailmaa sillä että otatte tänne aikuisia ihmisiä pois sodan keskeltä! Enemminkin edesautatte sitä että se sota vain laajentuu.. nämä ovat nuoren ja pienen ihmisen sanoja ja mietteitä teille toivon todella että kuuntelette, avaatte silmänne ja mietitte että miksi teidän kansalainen joutuu pelkäämään omassa maassaan!

  • 756
    Shares