Kulttuuri

Miksi Puolaa ei uhkaa islamisoituminen?

Puolan itsenäisyyspäivän marssi Varsova 11.11.2017. Kuva Ferenc Almássy / Visegrád Post www.visegradpost.com
Sivilisaation puolustus: Miksi Puolaa ei uhkaa islamisoituminen?

Puolalainen TVP kertoo yhdysvaltalaisen Middle East Forum (MEF) -tutkimuskeskuksen puheenjohtajan professori Daniel Pipesin olevan vakuuttunut siitä, että Puola välttää kriisin, joka uhkaa muuta Länsi-Eurooppaa muslimipakolaisten takia. Pipes varoitti jo vuonna 1985 islamilaisen fundamentalismin Lännelle aiheuttamasta uhasta.

Sivilisationistit

Pipes esittää, että Puolaa ei uhkaa Lähi-idästä tuleva maahanmuutto. Tämä johtuu hallitsevan PiS-puolueen (Laki ja oikeus, Prawo i Sprawiedliwość, PiS) omaksumasta ”sivilisaation puolustus” -politiikasta, jonka mukaan maahanmuuttokielto muslimimaista on lähes ehdoton.  Kirjoittaja kutsuu PiS-puoluetta ”sivilisationisteiksi”. Samalla nimellä hän kutsuu myös muita saman tyyppisiä puolueita, joita on noussut valtaan viime aikoina Unkarissa, Italiassa ja Itävallassa.

Pipes lainaa PiS-puolueen kannattajia, joiden mukaan  ”jatkuva kuuri” uutisia Länsi-Euroopasta, jihadin julmuuksista, jengeistä, kunniamurhista, seksuaalisista joukkoahdisteluista, naisten sukupuolielimien silpomista, rikoksista, sosiaalitukipetoksista ja kulttuurista johtuvista aggressiosta aiheuttivat paineita PiS-puolueen ruohonjuuritasolla, että puolue omaksuisi maahanmuutto- ja islaminvastaisen asenteen.

Pipesin mukaan vastaavat pelot selittävät PiS-puolueen kaltaisten puolueiden menestystä myös muissa Euroopan maissa, sillä nämä puolueet edustavat niitä eurooppalaisia, jotka ovat huolestuneita sivilisaationsa tulevaisuuden puolesta.

Puola – painottaa professori – vältti monet niistä ongelmista, jotka muslimimaista tulleiden pakolaisten tulva aiheutti ja joiden kanssa Länsi-Euroopan valtiot nyt kamppailevat.

Puolasta tulee turvasatama

Professorin mukaan Puola vältti nämä ongelmat muun muassa siksi, että Puolan yhteiskunta ”on homogenisoitunut yhteiskunta, jolla on erityinen historia, Puola muun muassa katosi vuosisadan ajaksi kokonaan kartoilta”. Pipesin mukaan kaikkein tärkein syy on kuitenkin se, että Puola tuli ”tähän peliin mukaan myöhäisessä vaiheessa” ja siksi kykeni tekemään johtopäätökset naapurimaiden tekemistä valtavista virheistä ja se päätti olla toistamatta niitä.

Tästä syystä kun muut valtiot, alkaen Italiasta, pyrkivät saamaan rajansa hallintaansa ja heittämään laittomat siirtolaiset ulos maasta, mikä tulee lisäämään jännitteitä, mellakoita ja väkivaltaa, niin Puola kuten myös muut entisen Neuvostoliiton itäblokin valtiot ”tulevat odottamaan tämän kriisin keston ajan, ja niistä tulee jopa turvapaikka Länsi-Euroopan asukkaille”.

Pipesin mukaan Puolasta tulee tällainen tavoiteltu turvasatama erityisesti eläkeläisille ja myös ”Länsi-Euroopan juutalaisille, jotka joutuvat Länsi-Euroopassa yhä useammin hyökkäysten kohteeksi ja ovat siksi paremmassa turvassa Puolassa”.

– Yhtä selvää kuin se, että EU ei tule lähiaikoina uudelleen kristillistymään, on se, että Puola ei tule islamisoitumaan, toteaa asiantuntija.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit