Eurooppa

Minareetti kohoaa 26 metrin korkeuteen, kun Växjön muslimit rakentavat uuden jättimoskeijan

Kuvituskuva. Kuva Wikimedia Commons.

Växjö on saamassa 26 metriä korkean islamilaisen minareetin, jos muslimiyhdistyksen rakennuslupahakemus uuden suurmoskeijan rakentamiseksi hyväksytään.

Växjön historiallinen taajama Kronobergin läänissä Smålandin maakunnassa Etelä-Ruotsissa on nyt saamassa uuden, korkean minareetin. Växjön muslimiyhteisö on hakenut rakennuslupaa uudelle moskeijalle.

Moskeija tulisi Arabyn alueelle, ja rakennuksen yhteyteen kaavaillaan myös päiväkotia.

Arabyn alueella sijaitsee jo moskeija, joka on herättänyt huomiota saatuaan vuonna 2018 luvan kaiuttaa islamilaista rukouskutsua kovaäänisillä joka perjantai. Muslimit perustelivat vaadettaan sillä, että rukouskutsun kaiuttaminen parantaisi muslimiyhteisön arvostusta sekä auttaisi muslimien integroitumisessa yhteiskuntaan Arabyn alueella, missä jo vuonna 2008 noin 58% asukkaista oli ulkomaalaistaustaisia

Uudesta moskeijan pinta-ala on Nyheter Idag -julkaisun mukaan 1100 neliömetriä, ja rukoustilan ala noin 800 neliömetriä. Naisille on tulossa oma sisäänkäynti. Esikoulu olisi pohja-alaltaan noin 610 neliömetriä.

Moskeijan kupoli on ulottumassa 19 metriin, mutta minareetti jopa 26 metrin korkeuteen.

Ismail Abu Helal esitti vuosi takaperin arvion, jonka mukaan suurmoskeijan kustannuksiksi tulee muodostumaan noin 80 miljoonaa Ruotsin kruunua. Imaami ei ollut suurista rakennuskustannuksista lainkaan huolestunut.

– Saatamme saada apua rikkaista arabimaista, kuten Qatarista, Saudi-Arabiasta ja Emiraateista. Muslimi pitää hyvänä asiana auttaa toisia muslimeja rakentamaan moskeija sinne, missä sitä ei vielä ole, imaami kertoi.

Växjön kunnan tulee tehdä päätös rakennusluvasta 10 viikon kuluessa jättöpäivästä, joka oli 20. huhtikuuta.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Kansalaisen verkkokauppa