Kotimaa Politiikka

Ministerityöryhmä hakee vauhtia väkivallan ja rasismin torjuntaan

Kuva Tuuliss / Flickr / CC BY 2.0

Oikeusvaltion kehittämisen ja sisäisen turvallisuuden ministerityöryhmä torjuu naisiin kohdistuvaa väkivaltaa sekä rasismia ja syrjintää.

Oikeusvaltion kehittämisen ja sisäisen turvallisuuden ministerityöryhmä päätti käynnistää naisiin kohdistuvan väkivallan torjuntaohjelman valmistelun. Ohjelman tavoitteena on lisätä kansalaisten ja viranomaisten tietoisuutta naisiin kohdistuvasta väkivallasta ja varmistaa, että väkivallan uhrit pääsevät palvelujen piiriin nykyistä paremmin.

Ministerityöryhmä päätti lisäksi, että oikeusministeriön johdolla ryhdytään valmistelemaan rasismin ja syrjinnän torjunnan sekä hyvien väestösuhteiden toimintaohjelmaa. Siihen kootaan näihin asiakokonaisuuksiin liittyviä pääministeri Marinin hallituksen tavoitteita ja toimenpiteitä. Ohjelmassa muun muassa kehitetään eri hallinnonalojen keinoja torjua rasismia ja syrjintää sekä tiivistetään syrjintä- ja viharikostilanteen seurantaa. Ohjelma valmistellaan laajassa yhteistyössä eri sidosryhmien kanssa.

Oikeusvaltion kehittämisen ja sisäisen turvallisuuden ministerityöryhmä käsittelee muun muassa oikeudenhoidon kehittämiseen, syrjäytymisen ehkäisyyn ja ylivelkaantumisen torjuntaan sekä perusoikeuksien toteutumiseen liittyviä asioita. Ministeriryhmässä käsitellään myös sisäiseen turvallisuuteen sekä turvapaikka- ja pakolaispolitiikkaan kuuluvia asioita.

Ministeriryhmään kuuluvat Marinin hallituksessa oikeusministeri, ryhmän puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson (r.), kuntaministeri Sirpa Paatero (sd.), sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.), sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas.) sekä puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.)

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit