Eurooppa Politiikka

Mitä Marine Le Penin voitto merkitsisi EU:lle?

Marine Le Pen. Kuva: Wikimedia Commons.

EU:ssa pelätään, että jos Marine Le Penistä tulee Ranskan presidentti, hän yrittää tuhota unionin sisältä käsin.

 

Marine Le Pen kampanjoi Burgundissa vuorokausi sen jälkeen, kun hän oli päässyt Ranskan presidentinvaalien toiselle kierrokselle. Hän ei olisi voinut olla yhtään selväsanaisempi: ”En halua lähteä EU:sta”, hän sanoi. ”Se ei ole tavoitteeni.”

Suuri osa siitä, mitä niin kutsutun “äärioikeistolaisen” Rassemblement Nationalin (Kansallinen liittouma) johtaja haluaa tehdä – talouden, yhteiskuntapolitiikan ja maahanmuuton aloilla – merkitsee kuitenkin EU:n sääntöjen rikkomista, ja hänen mahdollinen saapumisensa Élysée-palatsiin ensi viikonloppuna voi osoittautua tuhoisaksi 27-jäseniselle unionille.

On mahdollista, että Le Pen on luopunut aiemmista lupauksistaan viedä Ranska – joka on EU:n perustajajäsen, sen toiseksi suurin talous ja puolet EU:n perustamisesta lähtien elintärkeästä ranskalais-saksalaisesta veturista – ulos yhteisvaluutta eurosta ja unionista.

Vuoden 2017 vaaleissa pelot tämän politiikan taloudellisista seurauksista, ennen kaikkea säästöistään huolestuneiden vanhempien äänestäjien keskuudessa, vaikuttivat laajalti siihen, että hän hävisi toisella kierroksella Eurooppa-myönteistä Emmanuel Macronia vastaan.

Tällä kertaa EU:ta ei edes mainita Le Penin vaaliohjelman noin kymmenessä keskeisessä teemassa. Monet hänen konkreettisista poliittisista ehdotuksistaan ovat kuitenkin selkeästi ristiriidassa EU-jäsenyyden velvoitteiden kanssa.

Vastustajat ja kommentaattorit ovat kutsuneet strategiaa ”Frexitiksi, josta ei puhuta” -lähestymistavaksi. Vaikka sen tavoitteena ei enää olekaan Ranskan eroaminen EU:n jäsenyydestä, se pyrkii kuitenkin muuttamaan sitä perusteellisesti. Tämä voisi johtaa lamaannuttavaan umpikujaan Brysselin kanssa.

”Le Penin EU-politiikka on: ’Me pysymme bussissa, mutta ajamme sen jyrkänteeltä alas'”, sanoi Eurasia Group -konsulttiyhtiön Eurooppa-johtaja Mujtaba Rahman. Hän sanoi, että sen tarkoituksena olisi ”yrittää tuhota EU sisältäpäin” ja että se olisi ”paljon suurempi uhka EU:n nykytilanteelle kuin Brexit”.

Le Penin päämääränä kansallisen lainsäädännön vahvistaminen

Euroopan komission entisen puheenjohtajan Jacques Delorsin esikuntapäällikkönä toiminut Pascal Lamy sanoi, että Le Penin voitto olisi suurempi järkytys ”kuin Trump oli Yhdysvalloille tai Brexit Isolle-Britannialle”.

“Hänen suvereeni, suojelunhaluinen ja kansallismielinen ohjelmansa olisi täysin ristiriidassa Ranskan sitoutumisen kanssa Euroopan yhdentymiseen ja sisältäisi ehdotuksia, jotka ovat täysin vastoin niitä sopimuksia, jotka Ranska on allekirjoittanut”, Lamy sanoi.

Keskeistä Le Penin suunnitelmissa on ennenaikainen kansanäänestys kansalaisuutta, identiteettiä ja maahanmuuttoa koskevasta lakiehdotuksesta. Sillä muutettaisiin perustuslakia siten, että Ranskan kansalaisille annettaisiin kansallinen etusija työelämässä, sosiaaliturvaetuuksissa ja julkisessa asuntopolitiikassa. Tämä olisi EU:n arvojen ja vapaan liikkuvuuden sääntöjen vastainen toimenpide.

“Samassa kansanäänestyksessä vahvistettaisiin kansallisen lainsäädännön ensisijaisuus EU:n lainsäädäntöön nähden, jotta Ranska voisi paitsi valvoa maahanmuuttoa myös sovittaa yhteen eurooppalaisen sitoutumisensa ja kansallisen suvereniteettinsa säilyttämisen ja etujensa puolustamisen kaikilla muilla aloilla”, Kansallinen liittouma esittää.

Tavoitteena olisi antaa Ranskalle mahdollisuus hyötyä ”Eurooppa à la carte” -järjestelmästä, jossa se voisi valita haluamansa ja ei-haluttamansa EU-lainsäädännön osat. Tämä ei ole mahdollista, sillä 27 jäsenvaltiota eivät ole hyväksyneet tätä mahdollisuutta Britannian kanssa käytyjen Brexit-neuvottelujen aikana.

”Se on järjetöntä”, sanoi Jean-Louis Bourlanges, keskustalainen kansanedustaja ja Ranskan parlamentin ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja. ”Heti kun vahvistetaan kansallisen lainsäädännön ensisijaisuus, ei ole enää eurooppalaista lainsäädäntöä. Marine Le Pen on torjunut virallisen EU-eron, mutta hänen ohjelmansa ei sovi yhteen Ranskan EU-jäsenyyden jatkumisen kanssa”, hän painotti.

Le Pen: “EU tuhoaa identiteettimme”

Le Pen aikoo myös palauttaa tuonti- ja henkilörajatarkastukset, mikä rikkoo EU:n ja Schengenin sääntöjä. Lisäksi hän aikoo leikata yksipuolisesti Ranskan rahoitusosuutta EU:n talousarviossa, vaikka EU:n monivuotinen rahoituskehys vuosiksi 2021-2027 on jo vahvistettu. Lisäsuunnitelmat keskeisten hyödykkeiden ja polttoaineen verojen alentamiseksi rikkoisivat EU:n vapaita markkinoita koskevia sääntöjä.

Suuria kysymyksiä voi edelleen jäädä avoimeksi siitä, kuinka suuri osa tästä ohjelmasta voitaisiin panna täytäntöön sekä kotimaassa että EU:n tasolla. Le Penin pyrkimykset kariutuisivat, jos hän ei saisi parlamentin enemmistöä kesäkuun vaaleissa. EU:n oikeusasiantuntijat ovat huomauttaneet, että jopa kansanäänestyksen järjestäminen kansallisen lainsäädännön ensisijaisuudesta olisi vastoin EU:n perustamissopimuksia.

Ranskalaiset lakimiehet sanovat myös, että maan korkein oikeus eli perustuslakineuvosto hylkäisi Le Penin suunnitelman järjestää kansanäänestys presidentin asetuksen nojalla – jolloin parlamentin hyväksyntää ei tarvittaisi. Nimenomaan siksi, että perustuslain muuttamiseen tähtäävällä kansanäänestyksellä on oltava parlamentin jäsenten ja senaattoreiden tuki.

Le Pen sanoi aiemmin tänä vuonna, että ”EU on nykyisessä muodossaan laiminlyönyt kansoja ja dominoinut kansakuntia. Se on tunkeileva ja autoritaarinen ryhmittymä, joka on sitoutunut globalistiseen, avoimia rajoja korostavaan ideologiaan, joka tuhoaa identiteettimme”.

Hän sanoi, että hänen visionsa oli ”kansojen liitto, joka kunnioittaa kansoja, historiaa ja kansallista suvereniteettia ja jonka jäsenet voisivat suosia omia yrityksiään julkisten hankintojen saamiseksi ja palauttaa pysyvän valvonnan rajoilleen”.

“Se olisi oikeusvaltioperiaatteeseen ja arvoihin perustuvan Euroopan unionin loppu”

Vaikka Le Pen ei onnistuisi julistamaan Ranskan lainsäädännön ensisijaisuutta ja asettamaan kansallista etusijaa, niin hänen ohjelmansa pienellä kirjaimella kirjoitettu teksti näyttää varmasti johtavan Ranskaa vääjäämättä kohti ristiriitaista suhdetta EU:n kanssa. Seurauksena olisi poliittinen kaaos, kun otetaan huomioon Ranskan keskeinen asema EU:ssa.

”Hän voi täysin jumiuttaa (EU:n) tai halvaannuttaa sen”, sanoo Georg Riekeles, Euroopan komission entinen virkamies, joka ennustaa EU:n kyvyn selviytyä kriiseistä – turvallisuustilanteesta ilmastopolitiikkaan – heikkenevän dramaattisesti.

Le Pen on vannonut vetävänsä Ranskan pois Naton integroidusta komentorakenteesta ja poistavansa joukot ja aseet yhteisestä hallinnasta. Hän haluaa myös purkaa ranskalaiset tuulivoimalat, mikä olisi isku Ranskan EU:n uusiutuvan energian tavoitteita vastaan. ” Jokaisesta asiasta tulee vain monimutkaisempi”, Riekeles sanoi.

EU:n sisäpiiriläiset ovat huolissaan siitä, että Le Penin johtama Ranska antaisi myös merkittävän sysäyksen Puolan ja Unkarin kaltaisten maiden kansalliskonservatiivisille hallituksille. Se voisi liittoutua sellaisten pääkaupunkien kanssa, jotka ovat jo pitkään kyseenalaistaneet EU:n lainsäädännön ylivallan ja käyvät taistelua Brysselin kanssa.

”Se pysäyttäisi kaikki yritykset muuttaa asioita Puolassa ja Unkarissa”, sanoi oikeusvaltioperiaatteen parissa työskentelevä ranskalainen europarlamentaarikko Gwendoline Delbos-Corfield. Vihreiden europarlamentaarikko uskoo, että EU:n toimielimet ja sisämarkkinat jatkuisivat Le Penin puheenjohtajakaudella, mutta hänen mielestään se ”olisi oikeusvaltioperiaatteeseen ja arvoihin perustuvan Euroopan unionin loppu”.

”EU:lle Le Penin presidenttiys voisi merkitä viiden vuoden ”tyhjän tuolin” -kriisiä”, Pascal Lamy arveli viitaten vuoden 1965 tapahtumiin, jolloin Ranskan silloinen presidentti Charles de Gaulle boikotoi Euroopan toimielimiä budjettiriidan vuoksi.

”Se olisi varmasti suuri ongelma lyhyellä aikavälillä, seuraavien viiden vuoden aikana”, hän sanoi. ”Minun on vaikea uskoa, että jos hänet valittaisiin sillä ohjelmalla, joka hänellä on, että häntä valittaisiin uudelleen”, Lamy lisäsi.

 

Lähde: The Guardian

44 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
jep

Vastaus otsikkoon:hyvää.

juha II

Hyvää!!!

Mutta täällä aidon demokratian tyyssijassa EU:ssa vaalit ”talutetaan tien yli kuin puolisokea vanhus”, jottei pääse käymään niin kauheasti, että valtamedia ja munaskuitaan myöten ”demokratiassa” rypevä EU ei joudu parkumaan: ”Demokratia on kriisissa!!!”

Toisin sanoen, että kansa äänestäisi ”väärin” eli tyyliin: ”Valta on kansalla!!!”

Kaikki edellinen muassaan WEF, EU, YK, George Soros ja Yhdysvallat kaikki eroavat eroavat jyrkästi diktatuureista kuten Venäjä, Valko.Venäjä ja EU:n ”mustalammas” Unkari, jotka eivät ole ”parrakkaita naisia” kuten EU-tivolin kummajaisten kavalkaadiin kuulu olla!

Lieväasteinen

Hyvin ristiriitaisia ajatuksia. Toisaalta Le Penillä on hyvät ja oikeat tavoitteet kuten Ranskan deislamisaatio, deafrikanisaatio ja desuvakkisaatio sekä EU:n radikaalinen uudistaminen sisältäpäin. Toisaalta Kremlin pitkä, kylmä ja luiseva käsi on ollut niin pitkään, syvällä ja tiukasti Marinen hameen alla, että tuo näkyy heti. On pakko sanoa, ettei Emmänuolekaan ole paljon parempi Kremlin suhteen. Kaksikon viimeaikaisista ulostuloista päätellen, he suorastaan kilpailevat keskenään, kumpi nuoleskelee Putinia syvemmälle. Miksi niin tapahtuu, en osaa sanoa, koska en ole Ranska-asiantuntija. Veikkaan, että he tavoittelevat näin jonkin ehkä köyhimmän kansanosan ääniä (Mélenchonin äänestäjiä). Kiistatonta on kuitenkin se, että tällä hetkellä Putin ja Venäjä on suurin uhka kuin valepakolaiset. Toisaalta nuo uhat liittyvät toisiinsa, koska Putin ei ole vielä käyttänyt valepakolaisasetta tai -korttia. Pakolaisasetta hän on jo epäsuorasti käyttänyt. Sillä tarkoitan yli 4 milj. ukrainalaispakolaista Eurooppassa.

John Quiman

Jos se edes saisi vaikutetuksi siten, että Eurooppaan ei enää pääsisi jostain kehitysmaista noin vain valheellisin perustein ja turvapaikkasysteemiä hyväksikäyttäen, olisi se jo merkittävä parannus Euroopalle. Lisäksi pitäisi karkottaa kaikki laittomat pikavauhtia sekä lopettaa turvapaikkaviisumit kaikilta somaleilta ja multa, joiden kotimaat ovat riittävän turvallisia.

Tuo väestönvaihdolta vaikuttava suvakkien ohjelma on kaikkein suurin ongelma Euroopassa. Sen vaikutukset ovat dramaattisia ja niistä vaikutuksista ei pääse eroon, jos se kehitys saa jatkua liian kauan. Se johtaa tuntemamme Euroopan lakkauttamiseen.

Kaikkia muita ongelmia voi korjailla myöhemminkin, mutta tuota ei, ellei sitä pian korjata. Valitettavasti se ongelma on monissa maissa jo tavattoman suuri ja suvakkihallitukset elävät edelleen pää pensaassa ja leikkivät, että ei ole ongelmaa. Voi olla, että sitä ongelmaa ei voi ratkaista ilman aika raakojakin ratkaisuja, mutta se pitää ratkaista ja se ratkaistaan, jos on vähääkään eurooppalaista itsesuojeluvaistoa jäljellä.

Macron ei tuota ongelmaa tule ratkaisemaan, vaan pahentamaan.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Totuus esille

Macron on vähintäänkin länsimaailmaa orjuuttavan velkaponzi-rahajärjestelmää hallitsevan banksterin ja ihmiskunnan arkkivihollisen Rotschildin käsikassara.

taavi

LePenin valinta olis Suomen takia tärkiä kun saattasi estää tämän Suomen tunkun siihen natoon, ja estäs siinä samointein Suomen joutua sotaan.

juu

Mahtaako olla edes mahdollista Ranskaan saada huonompi presidentti kun Macron?
Se ei ainakaan ranskalaisten etua aja.
Ja toinen sitte että onko vaalit länsimaissakaan enää rehellisiä koskaan? WEF kopla päättää johtajat ja ihmiset kuvittelee elävänsä demokratiassa.

Zardex

Ihmiset elvät demokratiassa. Suomi ihan paras mallidemokratia.
Demokratia on aivopesuhallintomuoto, jolla tyranni kerrää tietoa ihmisten mielipiteistä ja samalla kiihottaa ihmiset toinen toistensa mielipiteiden ja ajatusten vakoiluun uskoessaan voivansa saada valtaa toistensa mielipiteisiin ja äänestyskäyttäytymiseen vaikuttamalla. Tällöin Tyrannin on helppoa pysyä kärryillä ihmisten suuunnitelmista ja ennakoida mahdolliset uhkatekijät valtarakenteiden muutoksille. Tyrannin on myös helppo valita sopivimmat näyttelijät ja niiden roolitukset teatterilavalle jota kutsutaan eduskunnaksi, jonka avulla tehokkaasti estetään kaikki potentiaali nousta tyrannian tavoitteita vastaan. Sopivat näyttelijät sekä liehakoivat että arsyttävät kansaa äänestämään asioiden ja toistensa puolesta tai vastaan yhä uudestaan ja uudestaan.

korona valta Kusetus on selviö

Mihin korona uutisointi on hävinnyt kokonaan valtamedioista
sekin osoittaa että sen uutisoinnin tarkoitus oli pelotella valheilla kansalaiset mykäksi
kun liberaali suomalainen poliittinen järjestelmä
virkamiehet poliitikot
kyykytivät aivo pesivät kansaa nöyriksi valhein
se oli kai joku testi kuinka pitkälle he voivat mennä
ja typerä kansa tottelee mukisematta
tai se valitus ja arvostelu faktat sensuroidaan kokonaan
näkyviltä yhden totuuden korona kuraksi
*ja valtamedia*
nyt he pakenevat valheitaan koronasta korona rokotteista
kuin varkain
uutisoimalla vain ukrainasta

juu

Koronassa on mielenkiintonen pointti, että kun oli joku 200 epäluotettavaa tartuntaa päivässä, niin oli täysi paniikki päällä.
Nyt kun on 10 000 – 20 000 päivässä niin ”asiantuntijat” sanoo ettei olekaan mitään hätää.
Suuren luokan kusetusta koko homma.
Kyllä se tauti ihan oikea on, ja laboratoriossa tehty, itsekin sen ilman mitään piikkejä sairasti syksyllä, eihän se kivaa ollu, mutta harvoimpa se sairastaminen kivaa on.

juu

Niin ja kertaakaan en ole missään testeissä käynyt, jos olen kipeä niin pysyn poissa ihmisten ilmoilta.
Jotku ihmiset juoksee päivittäin testeissä toivoen että sais positiivisen tuloksen 😀 on taas tää korona osoittanu että ihminen ei ole kovin älykäs olento.

Totuus esille

Se on sitä valtaVALEmedian ylistämää sananvapautta, että kaikki korona- ja muukin rokotekritiikki sensuroidaan, se on täydellinen tabu – maailmanlaajuisesti levittäytyneen ja sisilialaisen mafian mallin mukaisesti organisoituneen lääkemafian korruptoimien ylimpien lääkintäviranomaisten ja poliitikkojen sanelun mukaisesti.

Defund v-YLE

v-YLE on suuri ongelma, ratkaistaan se yhdessä!
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/9574

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Putin vei koronan pois . Respect😄

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Ja taas tyhmät ihmettelee mitä tapahtuu .

juu

Koronaan kulemma kuoli miljoonia ihmisiä, Ukrainaqn sodassa niin karmeaa kun se onkin niin on kuollut muutamakymmenen tuhatta.
Uskokoon jokainen mitä haluaa. Mutta mediaan ei voi uskoa.

vale-oppositio

No, LePenin ilmoitus ettei aja eroa EU:sta on Väyrys/Soinimaista venkoilua jota on nähty ennenkin. Tällä LePen pysyy edustustossa mutta ei yllä globalisti-Macronin uhkaajaksi, sillä moni isänmaallinen jättää äänestämättä tällasen lausunnon jälkeen.

Eli LePenin tarkoitus on kerätä sora-äänet ja heikentää ne niin ettei niillä uhata globalisti-hallintoa. Sen vuoksi isä riitaantui tyttärensa kanssa. Edessä olisi aikoinaan ollu ylivoimainen vaalivoitto. Mutta se vesitettiin tarkoituksella. Ja taas kun olisi mahdollisuus voittoon, niin se pilataan yhdellä lauseella.

murre riepunen

EU:n liittymisen jälkeen maamme asiat järjestään ovat rapautuneet, tuuliajolla on pieni purtemme, vailla kapteenia. Nukkehallituksen epämääräiset poukkoilut, totuuden kiertäminen, valheiden verkkojen laskeminen yhä kiivaammin, velkavuoren yhä kasvaessa, kapuaminen sen yli vuosikymmenien kenties -satojen urakka. Rajojen yli lappamat pakolaisvirrat lähinnä afrikasta sekä muualta muslimi-maista ei tilannetta paranna, pahentaa entisestään, tämän tosiasian kieltäminen tuntuu olevan koko maamme valtamedian ykköshaaste. Sukupuolisesti vinksahtaneiden ajaminen kunniapaikoille, sankareiksi heidät leivotaan kuka kaapistaan ulos kehtaa astua. Voi..voi tätä rappion määrää.

Kata

“Se olisi oikeusvaltioperiaatteeseen ja arvoihin perustuvan Euroopan unionin loppu”Jaa-a no missä tää vatun EU on ollut jo pitempään kuin tuhoamassa oikeusvaltioperiaatteita joka puolella.EU:n on joko lakattava olemasta tai palattava alkuasetelmiin.Emmanuelle ja justinin kaltaiset pankkiirien libtardit kaverit ovat vaarallista porukkaa joille kansallisvaltiot ovat painajaisia.EU:lla ei ole muita arvoja kuin nämä johtajiensa ja heidän ”tutoriensa” päämäärät.Iso resetti ja oma paratiisisaaren tili.Kauas on menty vapaakauppa-alueesta.
Kiitti steppaaja ja Änzelä jotka aloittivat jotain aivan muuta EU:ssa.
Köyhät kyykkyyn.Rajat auki.
”Oma kansa ensin-ajattelu on vahingollista”,tuttityy…kertoo kaiken olennaisen.Kerrassaan järkyttävää puhetta ja silti sai pitää paikkansa.
Moraalikato levinnyt laajalle maailmassa.

Tuumailija

Aivan, muiden oikeuksien perään ollaan kyllä huutelemassa, mutta omien maiden kansalaisten oikeuksien lista lyhenee päätä huimaavalla nopeudella.
Koko ajan tehdään päätöksiä jotka vaikuttavat moneen tulevan sukupolven elämiseen ja olemiseen, kysymättä ihmisiltä mitä mieltä he todella ovat asioista ja miten ne pitäisi järjestää heidän mielestään.
Kaikenlaista vastuuta siirretään niin virkamieskunnalta kuin päättäjiltä kansalaisille, niin pestään kädet puhtaiksi ja voidaan myöhemmin syyttää teoistaan muita jollain verukkeella tyyliin; Sinun syysi, sanoi sosialisti kun sammakon söi.

Kata

Totta tuumaat!

huh huh IL

IL Urheilu toimittajalta toivoisi vähän raajaa
tämä menee jo nin selkeän överiksi
Venäjällä valeuutisiaVenäjä hyökkäsi 24. helmikuuta Ukrainaan, jossa *diktaattori* Vladimir Putinin joukot käyvät yhä brutaalia hyökkäyssotaa ukrainalaisia vastaan.
Venäläiset ovat syyllistyneet Ukrainassa lukuisiin raakalaismaisiin sotarikoksiin, *siviilien teloituksiin, lasten tappamisiin ja naisten ja nuorten tyttöjen raiskauksiin.
Kaikista kansainvälisistä laeista ja sopimuksista piittaamattoman Venäjän hyökkäys Ukrainaan on nostanut Suomessa puolustusliitto Naton kannatuksen sellaisiin lukemiin,
**että Suomi on lähiaikoina hakemassa Naton jäsenyyttä.**

huh huh IL

IL Journalisti väittää pokkana
että suomen kansan mielipide ratkaisee nato jäsenyyden kohtalon
ja se on puhdas vale
Ukrainaan on nostanut Suomessa puolustusliitto
Naton kannatuksen sellaisiin lukemiin,
**että Suomi on lähiaikoina hakemassa Naton jäsenyyttä.**

Piikkilampaat

Eu järsetelmä pitääkin tuhota ja palauttaa joka maa takaisin itsenäiseksi irti tuota ey syövästä.
Mutta tuo ”Lepenis” tuohoaa Suomen pääsyn natojäseneksi, se on jo aiemmin kertonut.
Joten tuon johdosta ämmä saa vetää itsensä viemäristä alas.

1488

Suomi on pudottanut jo itsenäisyytensä pönttöön, ja nato-jäsenyys vastaa pöntön vetämistä.
Toivottavasti joku tolkun johtaja kieltää suomen liittymisen, niin on edes pieni mahdollisuus jättää tämä(kin) sota välistä.

finne igen

On liikuttavaa naiviutta puhua yhteisistä arvoista ja samalla hyväksyä arabien sekä mustien tekemät rikokset kantaväestöä kohtaan. Kuka Suomessa on valinnut Ursula von der Leyenin EU:n johtajaksi? Marie Le Pen edustaa niitä arvoja joita ilman emme olisi koskaan voineet rakentaa oikeusvaltiota tai nykysitä elintasoamme! Jokainen valtio on itse vastuussa oman maansa turvallisuudesta, siitä ei vastaa Nato. Kenraali Charles De Gaulle oli todellinen viimeinen eurooppalainen heittäessään Naton esikunnan ulos Ranskasta. Ajatus Joe Bidenin antmasta turvasta on suurta tyhmyyttä, vanhainkodeista Suomessa löytyy terävämpiä vanhuksia!
finne igen

vähemmistö päättää

oletko huomannut
että nämä liberaali demokraatit toimivat nykyään
kansan vähemmistön mandaatilla
20 -48 prosentin vähemmistö kannatuksen turvin
kojo suomen hallitus puolueide kannatus
ei ole yli 50 prosenttia eli heitäkin kannattaa
vain suomen vähemmistö
mutta eu ssa sillä demokratia vajeella
ei ole mitään merkitystä
liberaali sdp keskusta viher vasuri kokoomus
rkp mepeille esim

vähemmistö päättää

jeille tärkeintä on että liberaali demokraatit
ovat valassa aina
äänestys tuloksista riippumatta
jos he liberaali vasurit häviävät vaaleja
sen jälkeen heidän kannattajansa sytyttävät voittajien kadut tuleen
haukkuen heitä ties miksi
tappo uhkauksia viljellen kuten USASSA 2015
onko se demokratian kunnioitusta vai sen totaali halveeraamista

uus vasurit ovat muka demokratiaa

eli nämä itseään liberaali demokraateiksi kutsuvat
ovat muuttaneet sen poliittisen suuntauksen
muistuttamaan enemminkin jotain uus vasemmistolaista
 epä demokraattista vähemmistö fasismia
 hehän toimivat hävittyään vaalit kuin jotkut äärivasemmistolaiset huligaanit
 sekä verbaalisetsi että fyysisesti 
käyttäen juuri ääri vasemmiston anifaa esim
katu väkivallan välineenä oikeistokonservatiiveja vastaan täysin vapaasti ilman estoja 
Koko kaupunki tulessa koska antifa BLM riehuu vapaasti
mutta mielenilmaisu on muka rauhallinen Kertoo CNN
siis valtamedian ollessa yksipuolisesti heidän vaalit häviäjien puolella
kuten unkarin vaali tulos uutisointikin osoita karusti
ja ilman mitään kritiikkiä siitä väkivallasta
 enemmistön voittajia
eli oikeistokonservatiiveja kohtaan ympäri maailman

Kata

https://www.instagram.com/tv/CcboqFwj8T2/?utm_source=ig_web_copy_link

Tässäpä Joen unelma ja kamalaa maailmaa…voitteko kuvitella tätä joskus kun äärilibtardit ei vielä olleet näin äärikahjoja…teepä pottunokka tuo niin….uskomatonta.
Näitä riittää joka päivälle joka puolella USAaa.Juuri näinpäin….

konservatiivin talo tulessa jee siistiä

kata olet pointtini ytimessä
eli nämä itseään liberaali demokraateiksi kutsuvat
ovat muuttaneet sen poliittisen suuntauksen
muistuttamaan enemminkin jotain uus vasemmistolaista
 epä demokraattista vähemmistö fasismia

Jokainen voi vaikuttaa

On aika suurikin mahdollisuus. Nimittäin, mitä useampi palauttaa sotilaspassinsa esikuntaan ja täyttää lomakkeen (kaavake on lomakkeen täyttömalli) palvelukesta eroamiseksi ja nostoväkeen siirtymiseksi, niin sitä varmemmin politikkomme jättävät sodan aloittamatta. Ja miettivät NATO-liittymisen järkevyyttä.

Itse palautin oman upseeri-passini silloin kun Suomi liittyi EU:hun. Jo silloin Suomi menetti itsenäisyytensä ja liittyi EU:n puolustusliittoon. Silloin menetettiin myös itenäisen valtion tunnusmerkit oma raha ja oma lainsäädäntö. En minä ollut vannonnut valaa EU:n puolustamiselle, vaan itsenäisen Suomen puolustamiselle. Jos joku miettii että pitää passinsa koska ”saa aseet” niin terve menoa rintamalle. Onhan se nähty Azov-natsi pataljoonan sotavangeissakin. Kertovat ylättyneeensä kun tulee tulta silmille. Ovat tottuneet ampumaan aseettomia vuohipaimenia. Ja siksipä tsetseenit pistävät vangit sanomaan aina videoissaan lopuksi ”Voima Doku, Allahu Akbar”. Tulee tsetsenian sodasta.

Jos minä tilaan lehden niin minä sen joudun maksamaan. Mutta jos joku toinen tilaa tänne NATO:n niin se saa sen ihan itse maksaa. Sillä poikkeuksellisen kalliiseen tilaajahintaan ( > 7,84Mrd€/a) tulee nopean tilaajan etu: puolustusvoimiemme sotilaiden lähettäminen NATO/USA-sotiin. Jos joku on niin naivi että väittää ettei meidän tarvitse lähteä muihin sotiin, niin kukas sitten tulee ”puolustamaan” suomea? DAA!! Ja kuinkas sotaa käydään jollei käskyttämällä? DAA!! Esim Ruotsilla, Virolla, Puolalla, Saksalla ja Tanskalla on yhtä vähän intressejä puolustaa Suomea kuin meillä niitä.

On selkeästi nähtävissä että USA uhraa Ukrainan vain heikentääkseen Venäjää. Mikä olisi Suomen kohtalo tulevassa sodassa? Ei kai mikään muu kuin vetää luoteja puoleensa ja koittaa levittää sota laajalle rintamalle. Venäjällä on ydinohjuksia sen verran että niitä rittää jokaiseen suomalaiseen kaupunkii jossa on yli 200 000 asukasta. Ja niissä jokaisessa on kolme ydinkärkeä. Kuka muistaa ne kolme helikopteria jotka ammuttiin Ukrainassa alas? Kaksi putosi mereen ja yksi maalle? No, ainakin noiden kolmen tarkoitus oli hakea ranskalaisia ja amerikkalaisia upseereita pois Mariupolista. Ne on vielä sielä luolissa jossain. Sillä Mariupolin terästehtaan katakombit suunniteltiin aikoinaan myös pommisuojiksi. Ja nähtäväksi jää, mitä ne kertovat kun ne saadaan kiinni. Siksi se Macron soitteli Putinille joka päivä, toisinaan parikin kertaa. Ja puolalasetkin ihmetteli että miksi se sinne koko ajan soittelee.

Jos/kun sota alkaa niin USA ainakaan alkuun ei nimeä huudeta. Ennen oli kolme ”aaltoa”, nyt koitetaan kaikki saada rintamalle 24h aikana. Ehkä se on sitten se toinen aalto. Ja silloinkin kantamaan ruumiita ja haavoittuneita. Tai kenttäsairaalaan. Mutta että maanviljelys ja ruokatarvikkeiden rahtikin on elintärkeää, niinkuin on huomattu. Ja siviilipuolella on paljon tehtäviä. Kaupungeissa tulee pulaa ihan kaikesta. Maaseudulla tilanne ei ole ihan niin kaoottinen.

Sodan voi välttää helposti jos ei ole sotilaita.

finne igen

Hienoa huomata älykästä kommentointia. Minulle myös EU:n liittymissopimus oli maanpetos, itse aktiivina maanpuolustajana totesin vuoden 1994 olleen viimeinen vuosi jollin Suomi oli itsenäinen! Itsenäisyyspäivää en ole viettänyt sen jälkeen, ainoastaan itsenäisyyden muistopäivää!
Marie Le Pen antaa edes vähän toivoa sille, että saamme Euroopan jälleen kuntoon!
finne igen

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Sama täällä. Itsenäisyyspäivänä olen vetänyt muistojuhlan vuoksi lipun puolitankoon.

Piikkilampaat

Luulet että kirjoitat viisaita, mutta tuo pelkää putinismia.
Kuule, natoon kuuluu maita jotkä on olleet puolustusliitossa jo yli 20 vuotta, eikä noista ole lähtenyt naton puolustusvastuuseen kun kourallinen väkeä, ja ne on olleet omaehtoisesti lähteviä ammattisotilaita.
Te pelaatte putinin pussiin jotka väitätte natosta jotain mikä on pelkkää tietämättömyyttä ja samaa kun venäjän propaganda.

kiva naapuri uhka

eikö nato muka kolkutele venäjän rajoja
vaikka he lupasivat ettei niin tehdä
nato on venäjälle kuin muslimi pedofiili
suomalaisen naapurina

finne igen

Totesit tosiasiat, ”piikkilampaat” on tyypillinen provo! Kuka tahansa osoittaa olevansa eri mieltä saa nämä muutamat provot liikkeelle. Taitavat olla niitä Orpon miehiä!
Orpo ne Suomeen ottivat nämä mukavat ”panomiehet” 2015 ja kokkarit hihkuivat ilosta! Samalla tavalla Orpo ilman vastuuta hehkuttaa olevansa ”neljän tähden kenraali” Nato-joukoissa! Ilman vastuuta on helppo väittää jokaista putinistiksi, mikä sanonta on pelkkää ”tuubaa”!
finne igen

John Quiman

Ei Nato kolkuttele Venäjän rajoja. Puola, Viro, Latvia ja Liettua ovat itse anoneet jäsenyyttä saadakseen suojaa Venäjää vastaan. Venäjä oli niille aiemmin selvästi isompi uhka kuin nyt.

Venäjänmielisten mielestä Venäjän tahdon mukaan tulisi kaikkien elää, eikä kukaan saisi tehdä mitään suojautuakseen Venäjän uhalta, joka toteutui mm. Georgiassa ja Ukrainassa.

Esim. Ei Nato kolkuttele Venäjän rajoja. Puola, Viro, Latvia ja Liettua ovat itse anoneet jäsenyyttä saadakseen suojaa Venäjää vastaan. Venäjä oli niille aiemmin selvästi isompi uhka kuin nyt.

Venäjänmielisten mielestä Venäjän tahdon mukaan tulisi kaikkien elää, eikä kukaan saisi tehdä mitään suojautuakseen Venäjän uhalta, joka toteutui mm. Georgiassa ja Ukrainassa.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Tehdäänkehitysmaayhdessä

Et ole vieläkään käynyt vihanhallintaterapiassa. Guusfraba.

Ihmettelijä

Sodat eivät lopu, kun asebisnes on ruorissa ja WEF peräsimessä.

John Quiman

EU pitäisi palauttaa sille tasolle missä se oli vapaakauppa-alueena ja vapaan liikkuvuuden alueena. Suvakkien valta pitäisi pyyhkiä sieltä kokonaan pois. Suvakkien puheet oikeusvaltioperiaatteesta ovat naurettavia, koska he itse rikkovat sitä periaatetta reilusti enemmän kuin kaikki muut yhteensä.

Perimmäisin ongelma on suvakkien valta. He ovat ainoat todelliset fasistit ja heille demokratia tarkoittaa heidän diktaturiaansa. Se on sairastuttanut länsimaat ja se tuhoaa länsimaat, elleivät länsimaat herää ennen kuin ovat suvakkien totalitaristisessa unelmassa.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Kata

Sole kuule muuta ko totta mitä puhut!

finne igen

EEC eli alkujaan Euroopan vapaakaupan edelläkävijä olisi riittänyt Eftan kanssa, mutta Schuman, Monet, sekä Bildeberg ryhmä halusivat orjuuttaa Euroopan kansat Neuvostoliiton mallin mukaiseen komentoon! EU ei tunne käsitettä demokratia ja Ranskan keltaliivien mielenosoitukset olivat ensimmäinen laajempi osoitus EU:n komissiolle, että kansa on saanut tarpeekseen. Rauhalliset mielenilmaisut tukahdutettiin erittäin raaoin poliisin toimin ja siksi Macron ei ole suinkaan niin suosittu kuin Suomen media haluaa kansalle kertoa.
Jean Marie Le Pen olisi voittanut aikanaan ellei olisi astunut erään etnisen ryhmän varpaille ja siksi tytär päästäkseen pinnalle joutui kieltämään isänsä poliittisesti jyrkät näkemykset! Kaikesta huolimatta Marie Le Pen on paras valinta Euroopalle ja saa samalla Boris Johnsonin todella näyttämään pikkupojalta. Odotellaan ensi sunnuntaita, ehkä aurinko nousee silloin myös Suomessa!
finne igen

Kata

Sammaa mieltä!

Kansalaisen verkkokauppa