Kolumnit

Mitä Suomi sai muutamalla tuhannella äänellä?

Kuva Pixabay.

Sosialistipuolue SDP:n vaalivoitto viime kevään eduskuntavaaleissa jäi erittäin täpäräksi. SDP sai annetuista äänistä 17,7 prosenttia ja perussuomalaiset 17,5 prosenttia. Eroa SDP:hen jäi vaatimattomat noin 6 800 ääntä.

Mitä Suomi sai tuolla muutaman tuhannen äänierolla? Suomi sai sillä sosiaalidemokraatit vetämään hallitusneuvottelut, joiden tuloksena syntyi vihervasemmistolaishallitus.

Nyt pimeys laskeutuu Suomen teille. Vihervasemmistolaishallitus pyrkii hallitusohjelmansa mukaisesti kääntämään Suomen henkilöliikennesuoritteen laskuun eli käytännössä pienentämään henkilöautoilla ajettujen kilometrien määrää. Liikennesuoritteen vähentämiseksi onkin tulossa kovia keinoja.

Liikennettä ollaan vähentämässä liikennepolttoaineiden verotusta nostamalla, tottakai, koska hallitusohjelma ei pienennä menoja, vaan aivan päinvastoin. Parkkipaikatkaan eivät säästy vasemmistohallituksen pitkiltä kynsiltä. Autojen paikoitus työpaikoilla saattaa tulla verotettavaksi. Myös tietullit ja kilometrivero ovat harkinnassa. Toki on hyvä, että ympäristö otetaan huomioon, mutta olisiko kannustavampi tapa parempi kuin nopealiikkeinen kuluttajien rankaisu ja Suomen pysäyttäminen?

Pimeys saapuu myös sisäministeriöön. Vihreiden sisäministeri Maria Ohisalo vänkää oman suosikkinsa pätevämpien ehdokkaiden ohi sisäministeriön kansliapäälliköksi. Yhdenvertaisuusvaltuutettunakin kunnostautunut vahva sananvapauden vastustaja Kirsi Pimiä, toki myös vihreä, on nousemassa Ohisalon vaatimuksesta sisäministeriön kansliapäälliköksi.

Eikä tässä vielä kaikki. Pimeys tulee nimittäin kestämään kauan. Virkakauden pituuden vuoksi ei juurikaan auta, vaikka perussuomalaiset nousisi hallitukseen seuraavien vaalien jälkeen ja saisi sisäministerin salkun. Virassa oleva vihreiden kansliapäällikkö hallitsisi edelleen virkakoneistoa.

Ainakin tämän Suomi sai muutamalla tuhannella äänellä. Pimeyden.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit