Eurooppa Politiikka

Mogherini: EU:n puolustusyhteistyö tiivistyy ja laajenee

Kuva EC Audiovisual Services.
EU:n ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja väläyttää EU:n puolustusyhteistyön syvenemistä.

Euroopan unionin ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja, Federica Mogherini sanoi Euroopan puolustusviraston (EDA) vuosittaisessa konferenssissa, että Euroopan puolustusyhteistyötä tiivistetään ja laajennetaan.

Tulevina kuukausina tulee olemaan mahdollista, että liikkeelle laitetaan jopa enemmän yhteistyöprojekteja. Jatkamme työtä Euroopan puolustuksen parissa täydellä vauhdilla ja päättäväisesti, Mogherini totesi.

Puolustuksen vuosittaista yhteistä katselmointia kokeillaan nyt ensimmäistä kertaa. Jäsenmailla on mahdollisuus vertailla puolustusmenoja ja tunnistaa uusia yhteistoimintamahdollisuuksia. Komission perustama puolustusrahasto tukee tähän liittyvää tutkimusta sekä yhteistä kehitystyötä.

Kun EU:n perustajat 50-luvulla yrittivät luoda Euroopan puolustusyhteisöä, tehtävä oli yksinkertaisempi vaikkakin kunnianhimoinen. Heillä oli tavoitteenaan Euroopan armeija sekä Euroopan puolustusministeri. Projekti epäonnistui lähes välittömästi, Mogherini sanoi.

Tietyllä lailla olemme nyt tekemässä jotain vielä paljon kunnianhimoisempaa. Olemme ottaneet käyttöön uuden keinon, meillä on nykyään eurooppalainen puolustus, mikä antaa meille mahdollisuudet tehdä asioita eurooppalaisella tavalla. Uskon, että tämä tulee avaamaan uuden luvun Euroopan unionin historiassa, italialainen vasemmistolainen Mogherini selitti.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa