Kotimaa Maahanmuutto

Mölndalilaismies uhmasi maahantulokieltoa ja saapui luvatta Suomeen – väitti olevansa Ruotsissa vaarassa

Kuva Petri Saarela.

Mölndalissa Ruotsissa majapaikkaa pitävä lähi-itäläismies tuli huhtikuussa Suomeen Torniossa, vaikka hänelle oli vain muutamaa päivää aiemmin määrätty kahden vuoden maahantulokielto.

Hitta.se -palvelun mukaan nelikymppinen lähi-itäläismies asustelee Göteborgin kupeessa Mölndalissa. Lapin käräjäoikeudessa häntä syytettiin maahantulokiellon rikkomisesta.

Mies ei saapunut oikeuden istuntoon, mutta hänelle avustajaksi määrätty asianajaja ilmoitti vastauksessa, että syytteen teonkuvaus sinällään pitää paikkansa, mutta rikokseen oli hyvä peruste.

Esitutkinnassa Ruotsin lähi-itäläinen kertoi maahantulokiellon rikkomisen johtuvan inhimillisistä syistä: hän katsoi olleensa vaarassa Ruotsissa, minkä vuoksi hän oli tullut Suomeen maahantulokiellosta huolimatta.

Tarkempaa selvitystä vaaran sisällöstä ei kuitenkaan oikeudelle esitetty. Tästä sekä Ruotsin yleisestä turvallisuustilanteesta johtuen käräjäoikeus katsoi, että pakkotilan käsillä olo voitiin riittävällä varmuudella sulkea pois.

Lapin käräjäoikeus katsoi, että oikeudenmukainen rangaistus maahantulokiellon rikkomisesta on 30 päiväsakkoa. Sakkorangaistuksesta vähennettiin tutkintavankeudesta johtunut kahden vuorokauden vapaudenmenetystä vastaava aika eli 12 päiväsakkoa. Ruotsin lähi-itäläisen maksettavaksi jäi siten 108 euroa, joka muodostuu 18 päiväsakosta.

Tuomitun oikeudenkäyntikulut 409 euroa jäävät Suomen valtion vahingoksi.

Lähde Lapin käräjäoikeuden tuomio.

Muokattu ulkoasua 28.6 klo 19:42

Tilaa
Ilmoita
guest
12 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Jussi Hämäläinen

Kyllä Suomi voisi ottaa ruotsalaisia sotalapsia.
Olkoonkin, että suomalaisten sotalasten vienti Ruotsiin oli aivan käsittämättömän hölmö idea ja aiheutti lähinnä vain kärsimystä lapsille, vanhemmille ja sijaisperheille.

Kata

Niin oli minustakin,en olisi voinut antaa lapsiani täysin tuntemattomien käsiin vieraaseen maahan.Kaikilla ei ollut jättekivaa siellä….
Minulla oli kaksi vanhempaa sisarusta jo sodan aikana ja äitini ei todellakaan edes miettinyt vaihtoehtoa..lapset kulkivat mukanansa evakkoon.

Jupi

Aivan lähitulevaisuudessa, kun Ruotsi hyvinvointivaltiona romahtaa, niin osuu bajamajallinen tuulivoimalaan niin että roiskuu. On vain ajan kysymys milloin, ja mitä sitten käy kun jengi oikeasti pakenee sotaa ja vainoa? Ottaako Suomi silloin ruotsalaisia pakolaisia? Jos nykyinen sisäministeri saa päättää niin Suomi muistaisi miten Ruotsi avosylin otti sotalapsia evakkoon, ja ei kun hanat auki ja kaikki kynnelle kykenevät tervetuloa. Niin paitsi etniset ruotsalaiset, vieraat ensin, ja pitäähän sinne joku jäädä siivoamaan jäljet, eikä nämä arabit ym keenerit ole vielä(kään) sitä ole oppinut. Meidän täytyy saada lisää rahaa kotoutukseen ettei sama pääse käymään täällä

Vieno Huttunen

Ruotsin nykytilanne huomioiden lähi-itäläinen saattoi hyvinkin puhua totta. Tuskin häntä kuitenkaan sielmä Svante ja Einar vainoavat, vaan kilpailevan klaanin jäsenet.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Vieno Huttunen
Sampo Maa

Niin uskon minäkin. Ruotsi voi nykyisin olla ammattirikolliselle vaarallinen maa kovan kilpailun takia.

Ilkka Forsten

Kuka ehtiikään polttaa seuraavan SAAB:n Somalien alueella ilman että Afgaanit tai Syyrilaiset ei suuttuisi. Tilanne on hälyttävä.

John Quiman

Ja sitten sai jatkaa maassaoloa? No, miten vaan, eipä tuo maahantulokiellon rikkominen paljon maksa.

Jupi

Mieti nyt raukkaa, poliisi vainoaa sitä 24/7, aivan kuten Kabulissa, murhasta epäillään.

Ilkka Forsten

Morjens ! Olen taas paikalla ja kiusananne. Toivottavasti alkukesä on mennyt hyvin ? Olin kuten aina fb bannissa kuukauden ja vaikka he ” auliisti ” tarjosivat mahdollisuutta palata alustalle, päätin jättää option käyttämättä.

Kata

Moni on Ruottissa vaarassa miksei myös aladdin?Oliko rajalla kylttitytöt vastassa?”Eihän tämä ole meidän maamme”sanoi mummeli 2015…
On se pikkusen uskomatonta selittelyä näillä häxaneillaKIN jos myös asianajajallakin.Ja maksamme kulut,tietenkin!

Jupi

Aladdin voisi hakea turvapaikkaa Afganistanista, siellä pienempi riski joutua ammuskelun tai pommituksen uhriksi

Aeros

Länsimaihin soveltumaton henkilö perseilee perseilemästä päästyään.