Eurooppa

Moskeijan rakentaminen Karlstadiin varmistuu ensi viikolla – minareetti kohoaisi jopa 22 metrin korkeuteen

Kuvituskuva. Kuva Wikimedia Commons.

Keski-Ruotsissa Värmlannissa sijaitsevassa Karlstadissa on jo vuosien ajan keskusteltu moskeijan rakentamisesta.

Islamilaisen kulttuuriyhdistyksen ajaman hankkeen konkreettinen aloitus alkaa olemaan viimeistä silausta vaille valmis.

– Se on kaikkien Karlstadin muslimien unelma, sanoo islamilaisen kulttuuriliiton puheenjohtaja Rauf Ahmadi moskeijasta.

Karlstadin kaupunkisuunittelulautakunta päättää moskeijan rakennusluvan kohtalosta ensi viikolla, kertoo SR. Varmaa luvan saaminen ei kuitenkaan ole.

– Olemme suhtautuneet tähän vähintäänkin kriittisesti ja käytämme oikeuttamme tarkastellaksemme, onko rakennuslupa myönnettävä vai ei, sanoo lautakunnan puheenjohtaja Erik Nilsson (KD).

Rakennuslupahakemuksen mukaan moskeijasta on tulossa kaksikerroksinen ja sen pinta-ala tulisi olemaan 1171 neliömetriä. Moskeijan yhteyteen tuleva minareetti kohoaisi jopa 22 metrin korkeuteen.

Arvioidut rakennuskustannukset olisivat 18-22 miljoonaa Ruotsin kruunua. Nilssonin mukaan islamilainen kulttuuriyhdistys ei kuitenkaan ole antanut riittävän yksiselitteisiä tietoja rahoituksesta. Nilsson arvioi, että tämän hetkiset tiedot antaisivat ymmärtää rahoituksen tulevan ulkomailta.

Ahmadi vakuuttaa, että yhdistys ei ole saanut ulkomaista rahoitusta eikä myöskään tule sitä tarvitsemaan. Aiemmin hän on kuitenkin kertonut, että yhdistys aikoo kääntyä ulkomaisten lähetystöjen puoleen saadakseen ”vähän apua”.

Eurooppaan kohoavien moskeijoiden ulkomaisen rahoituksen taustalta löytyy usein Saudi-Arabia, jolla on keskeinen rooli islamin ääritulkintojen levittämisessä ulkomaille, myös Ruotsiin.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Kansalaisen verkkokauppa