Eurooppa

Moskeijat kiinni koronapandemian vuoksi – BBC lähettää nyt islamilaisia rukouksia

BBC Lontoossa. Kuva Chmee2 / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Iso-Britannian yleisradiotoimija BBC on aloittanut islamilaisten rukousohjelmien lähettämisen 14 paikallisradioaseman kautta. Moskeijat pysyvät suljettuina koronapandemian vuoksi, mutta muslimit voivat palvoa Allahia BBC:n lähetysten avulla joka perjantaiaamu.

Joka perjantai klo 5:50 minuutin mittaisen islamilaisen rukouskutsun jälkeen, imaami johtaa radiolähetystä lausuen koraanin säkeitä tai muslimien profeetta Muhammedin lauseita. Tämän jälkeen uskonoppinut kertoo säkeiden ja lauseiden merkityksestä islaminuskoisille.

– Paikallisradio on yhteisöjen yhteensaattamista varten, ja toivomme, että nämä viikottaiset tuokiot auttavat muslimeja tuntemaan yhteisöllisyyttä eristyksessä olonsa aikana, BBC:n paikallisradiotoiminnan johtaja Chris Burns perusteli radioyhtiön ratkaisua ohjelmavalinnaksi.

Britannian hallitus on määrännyt kaikki rukouspaikat suljettaviksi 23. maaliskuuta alkaen koronatartuntojen leviämisen estämiseksi. Osa Britannian islamilaista rukouspaikoista on kooltaan valtavia. Birminghamin keskusmoskeija vetää noin 2500 muslimia, Lontoon keskusmoskeija 5000 ja suurin Allahin palvontapaikka, Itä-Lontoon moskeija, jopa 7000 muslimia.

Vaikka koronapandemian johdosta tehtyjen rajoitusten vaikutus islamilaisiin yhteisöihin on jo nyt suuri, pahempaa on vielä tulossa. Muslimien pyhä kuukausi Ramadan alkaa tänä vuonna huhtikuun kolmannella viikolla.

Britanniassa kaikki eivät ole kuitenkaan toivottaneet tervetulleeksi paikallisradioiden islamilaisia rukoushetkiä. Harry Farley, BBC:n toimittaja, kuitenkin vertaa tilannetta kristityille suunnattuihin palveluihin.

– Kaikille valittajille ja kyseenalaistajille muistutan, että kristityille vastaava lähetys on 39 BBC:n kanavalla joka sunnuntai kello 8, Farley twiittasi.

  • 719
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset