Kotimaa Rikos

MTV: Ulkomaalaismiehelle alennettu tuomio kahdesta raiskauksesta

Vantaan oikeustalo. Kuva Paju / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Mies on aiemmin saanut kolmen vuoden vankeustuomion tapon yrityksestä, minkä Helsingin käräjäoikeus näki raiskaustuomioita alentavana tekijänä.

37-vuotias David Okynya Mito tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa kahdesta raiskauksesta kahden vuoden vankeuteen, kertoo MTV Uutiset. Raiskausrikokset on tehty vuosina 2015 ja 2018.

Mito oli vuonna 2015 hankkinut 17-vuotiaalle tytölle ja tämän ystävälle olutta ja juottanut näille asunnollaan kannabisabsinttia. Tämän jälkeen Mito oli raiskannut 17-vuotiaan asuntonsa WC:ssä.

Toinen raiskaus tapahtui kesällä 2018, kun nuori turkulaisnainen oli Helsingissä osallistuakseen Pride-kulkueeseen. Mito oli lyöttäytynyt humalassa olleen naisen seuraan bussissa ja jatkanut tämän kanssa matkaa metrossa. Mies oli raahannut naisen asuntoonsa, missä raiskasi tämän.

Oikeudessa raiskaussyytteet kiistänyt Mito on Iltalehden mukaan saanut aiemmin kolmen vuoden vankeusrangaistuksen tapon yrityksestä.

Mito oli syyskuussa 2018 lyönyt baarissa uhria tuopilla kasvoihin, minkä johdosta tuoppi meni pirstaleiksi. Mies löi uhria toistamiseen sirpaleisella lasilla niin, että tämän kaulaan ja leukaan aukesi verta pulppuava haava.

Oikeus otti huomioon edellä mainitun kolmen vuoden vankeustuomion ja päätti alentaa raiskausten yhteenlasketun neljän vuoden tuomion kahteen vuoteen. David Okynya Mito joutuu maksamaan raiskaamilleen uhreille korvauksia yhteensä 12 300 euroa.

  • 1.7K
    Shares