Eurooppa Rikos

Münchenin kasvitieteellisestä puutarhasta on tullut no-go -alue

Kuva Rufus46 / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0
Münchenin vanha kasvitieteellinen puisto on muuttunut täysin toiseksi siitä, mitä  se oli aiemmin. Puisto oli aiemmin suosittu virkistäytymispaikkana, mutta nyt sen taru sellaisena on tullut tiensä päähän.

Nuoret miehet ovat kansoittaneet puiston ja tuijottelevat avoimesti naisia, jotka vielä uskaltautuvat menemään sinne. Osa miehistä nukkuu humalaansa pois puistossa.

Ennen naiset lenkkeilivät kasvitieteellisen puiston läpi. Nyt he kiertävät alueen tai kääntyvät välittömästi takaisin nähtyään, mitä täällä on meneillään, sanoo alueella sijaitsevan kahvilan pitäjä.

Elokuun lopulla 18-vuotias afgaani yritti raiskata 17-vuotiaan tytön keskellä puistoa. Vain poliisin ampuma varoituslaukaus sai miehen lopettamaan.

Edes lasten leikkipaikat eivät ole enää turvallisia.

En jätä lapsenlastani hetkeksikään yksin, vaikka poika on jo kolmentoista. Paikkaa pitäisi valvoa tehokkaammin ja alueelle pitäisi asettaa pääsykieltoja, sanoi eräs isoäiti.

Väkivaltatilastot todistavat, että müncheniläisten turvattomuudentunteelle on perusteita. Poliisi rekisteröi alueelta 18 väkivaltatapausta vuonna 2015, 23 vuonna 2016, mutta vuoden 2017 osalta kansalaisille on vain kerrottu väkivaltatapausten lisääntyneen. Mitään lukuja ei ole kerrottu.

Erityisen pelottavaa on seksuaalirikosten kasvu. Vuonna 2015 poliisi rekisteröi alueelta 6 seksuaalirikosta, mukaanlukien 2 raiskausta. Vuonna 2016 seksuaalirikoksia rekisteröitiin jo 15, ja raiskauksia oli 5.

Seksuaalirikosten lopullinen määrä puiston alueella vuonna 2017 jää vielä nähtäväksi. Poliisi ei ole kertonut mitään lukuja, mutta sen mukaan trendi olisi ollut alkuvuodesta 2017 ”laskeva”.

Asiasta kertoi Bild.

  • 208
    Shares

Liity kannattajajäseneksi