Eurooppa Rikos

Münchenissä muslimiorganisaatio yllyttää naisiin kohdistuvaan väkivaltaan

Kuva Shutterstock.

Münchenissä toimiva muslimiorganisaatio on aiheuttanut hämmennystä internet-sivuillaan olleella kehotuksella lyödä vaimoa.

Islamilainen keskus (IZM) Münchenissä väittää olevan asiaankuuluvaa lyödä vaimoa vaikeassa avioliitossa, kertoo Kronen Zeitung.

IZM vastaa Islamia koskeviin merkittäviin kysymyksiin internet-sivuillaan. Osiossa ”Nainen ja perhe” sivusto julistaa kohdassa ”Saako muslimimies lyödä vaimoaan?” että asia on ”täynnä ennakkotuomioita” ja sitä on ”vaikea selittää”.

”Varoita, vältä, lyö!”

Sivusto vastaa kysymykseen Koraania lainaten kolmen kohdan ohjeella, joka kehottaa ensin varoittamaan itsepäistä vaimoa, sitten välttämään tätä aviovuoteessa ja lopuksi lyömään, jos edellä mainitut keinot eivät auta. IZM:n sivusto toteaa kuitenkin, että Koraanin kuvaama lyöminen on uskonoppineiden mukaan enemmänkin symbolinen toimenpide.

Useat Münchenin kaupunginvaltuutetut ovat reagoineet sivuston kehotuksiin. Vihreiden Laura Pöhler sanoo, että kehotus naisiin kohdistuvaan väkivaltaan voidaan nähdä ”vihamielisyytenä kokonaista ryhmää vastaa” ja on siten laitonta.

IZM on kertonut arvioivansa sivustonsa sisältöä uudelleen.

”Vaimoa ei tarvitse lyödä joka päivä”

Vaimon lyöminen kuuluu osana islamilaiseen patriarkaaliseen kulttuuriin. Tämän todisti qatarilainen sosiologi Abad Al-Aziz Al-Khazraj Al-Ansari maaliskuun lopussa julkaisemallaan videolla, jolla hän opettaa, kuinka muslimivaimoa lyödään oikein.

Sosiologin mukaan vaimoa ei tarvitse lyödä joka päivä. Mies on kuitenkin kodin johtaja, ja miehen täytyy opettaa vaimolleen miehen auktoriteettia ja kuria. Opettaminen täytyy tehdä ”rakkaudella” ja siten, että ”elämä voi jatkua”.

  • 886
    Shares