Eurooppa Rikos

Murhasta tuomittu ja lapsia seksuaalisesti häiriköinyt afgaani vältti karkotuksen, koska islamista luopuminen saattaisi vaarantaa hänen henkensä

Kiiruna. Kuva Arild Vågen / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

47-vuotias Mohammad-Jawad Ahmadi tuomittiin Jällivaaran käräjäoikeudessa elinkautiseen vankeusrangaistukseen murhasta. Ahmadin 15- ja 17-vuotiaat pojat saivat samasta rikoksesta 30 kuukautta ja 48 kuukautta nuorisohoitoa.

Heinäkuun 15.  päivänä kuluvana vuonna afgaanit Ahmadi ja hänen kaksi poikaansa hyökkäsivät miehen kimppuun Kiirunassa. Afgaanit jahtasivat miestä bussiin, missä kolmikko hakkasi ja puukotti miehen hengiltä. Miehestä löytyi hyökkäyksen jäljiltä 90 veitseniskua.

Kyseessä saattoi olla kunniamurha, sillä Ahmadi epäili vaimonsa pettävän häntä miehen kanssa.

Pojat tuomittiin myös todistajien uhkailusta. Myös Ahmadi tuomittiin laittomista uhkauksista.

47-vuotias afgaani sai samalla tuomion kahden lapsen seksuaalisesta ahdistelusta muutama vuosi sitten.

Ahdistellut lapset ovat Ahmadin vaimon naisystävän lapsia. Usein kun perheet olivat tekemisissä, Ahmadi kouri tyttöjä rinnoista, takapuolesta ja jalkovälistä.

Syyttäjän mukaan Ahmadi tulisi karkottaa tuomion suorittamisen jälkeen, mutta Ruotsin maahanmuuttovirasto Migrationsverket päätti toisin.

– Kääntyminen islamista on kiellettyä ja voi johtaa kuolemanrangaistukseen sharia-lain mukaisesti, Ruotsin maahanmuuttovirasto totesi lausunnossaan arvioidessaan, että Ahmadia todennäköisesti vainottaisiin, jos hänet karkotetaan Afganistaniin.

Lähde Nyheter Idag.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa