Muu maailma

Muslimijohtajat vaativat islamofobian kriminalisoimista kansainvälisillä laeilla

Kuva Max Pixel.

On rasismin- ja juutalaisvastaisuuden vastaisia lakeja, joten muslimijohtajat vaativat islamofobian vastaisia lakeja.

Islamilaisen yhteistyöjärjestön (OIC) johtajia kokoontui viime torstaina Jeddassa, missä he ilmoittivat, että muslimimaailma vaatii lakeja, jotka estävät uskonnon ja profeetan loukkaamisen.

Tohtori Yousef Al-Othaimeen perusteli, että ”on rasismin- ja juutalaisvastaisuuden vastaisia lakeja. Joten me vaadimme uskontojen mollaamisen vastaista lakia.”

Tohtori Al-Othaimeenin mielestä nykyaikaistuminen ja Internetin vallankumous ovat muuttaneet koko maailman yhdeksi globaaliksi kyläksi, missä uskontojen ja kulttuurien tulee elää rinnakkain.

– Islamofobia on mielentila, missä islamia kohtaan tunnettu pelko muuttuu suvaitsemattomuudeksi muslimeja kohtaan, heidän syrjinnäkseen ja jopa väkivallaksi islamilaisittain pukeutuneita henkilöitä kohtaan.

Al-Othaimeen muistutti islamin todellisesta olemuksesta.

– Ekstremismiä vastaan taistelevat maltilliset islamilaiset keskukset kuvastavat todellista islamia. Kun mistä tahansa maailmalta tavataan menestyksekäs muslimifyysikko, bisnesmies tai insinööri, tämä henkilö ei edusta vain itseään vaan yleisesti ottaen islamia.

Al-Othaimeen myös painotti hallitusten ja kansalaisjärjestöjen kanssa tehtävän yhteistyön tärkeyttä, jotta kaikille saadaan todistettua, että islam heijastaa armeliaisuutta, maltillisuutta ja muslimien ja ei-muslimien rinnakkaiseloa.

Lähde Arab News

  • 2K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset