Eurooppa

Muslimikoululainen uhkasi opettajaa pään irti leikkaamisella

Kuva Shutterstock.

11-vuotias muslimikoululainen oli jo aiemmin ladellut väkivaltaisia uhkauksia.

Syynä uhkaukseen eräässä Spandaun koulussa Saksassa oli ilmoitus tulevasta vanhempaintapaamisesta, kertoo Junge Freiheit. Opettaja oli sanonut, että tilaisuudesta perusteetta pois jääville vanhemmille tulee seuraamuksia, kertoo koulun johtaja Karina Jehniche. 11-vuotias koululainen oli silloin uhannut, että ”jos tulee seurauksia, niin sitten teen sinulle samoin kuin mitä se nuori opettajalle Pariisissa”.

– En ole kohdannut koskaan mitään näin tyrmäävää ja uhkaavaa, kuvaili Jehniche.

Uhkauksellaan muslimi viittasi Samuel Patyn murhaan. Eräs islamisti leikkasi ranskalaisen historianopettajan pään irti lokakuun puolivälissä, koska opettaja oli sananvapautta koskevan oppitunnin yhteydessä näyttänyt oppilaille Muhammed-karikatyyria

Vanhemmat syyttävät koulua

Muslimioppilas oli jo viikko aiemmin ladellut väkivaltaisia uhkauksia.

– Olin paikalla, kun tämä koululainen selitti heti Samuel Patyn muistolle pidetyn minuutin hiljaisuuden jälkeen muille, että jos joku on loukannut profeettaa, niin hänet saa tappaa, se on aivan oikein, kertoi koulun sosiaalipedagogi. Muistotilaisuudessa oli mukana eräs imaami. Hän oli selittänyt koululaiselle, että ketään ei saa tappaa.

Vanhempia ei kiinnostanut konfliktin ratkaiseminen, kritisoi Jehniche. Koululaisen äiti sanoi, että kun hänen poikansa puhuu tuollaisia, vian täytyy olla koulussa. Vanhemmat eivät äidin kertoman mukaan ole asiasta samaa kuin heidän 11-vuotias poikansa.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa