Muu maailma

Muslimimaassa asuva kristitty murhataan 143 kertaa todennäköisemmin kuin kristityssä maassa asuva muslimi

Wall of a church destroyed by ISIS in Bakhdida city. the Nineveh Governorate, Northern Iraq, Western Asia. 12 November, 2016.

Muslimimaassa asuva kristitty kuolee terrori-iskussa 143 kertaa todennäköisemmin kuin kristityssä maassa asuva muslimi.

Chronicles Magazinen kolumnisti Srđa Trifković kirjoittaa, että länsimaissa asuu 30 miljoonaa muslimia. Todennäköisyys, että joku heistä joutuu terrori-iskun kohteeksi, on yksi kymmenestä miljoonasta.

– Todennäköisyys on suurempi kuin joutua valkohain hampaisiin, mutta etu on heidän puolellaan, jos ajatellaan ranskalaisen todennäköisyyttä joutua muslimifanaatikon tappamaksi, kolumnisti kertoo.

Trifković muistuttaa Ranskassa viimeisten neljän vuoden aikana muslimien terrori-iskuissa murhaamista 261 ei-muslimista. Tämä tarkoittaa keskimäärin 66 kuollutta jokainen vuosi, minkä mukaan 66 miljoonan asukkaan Ranskassa kantaväestön edustajalla on 10 kertaa suurempi todennäköisyys tulla muslimin murhaamaksi kuin muslimilla kantaväestön murhaamaksi.

– Suhde on vielä huonompi, jos tarkastellaan muslimimaissa asuvia kristittyjä. Kyseessä on kaikkein räikein ihmisoikeusrikkomus tämän päivän maailmassa. Open Doors -järjestön mukaan vuonna 2018 muslimit murhasivat 4 305 kristittyä, Trifković toteaa.

Kristityn todennäköisyys tulla murhatuksi muslimienemmistöisessä maassa on 1 suhde 70 000, mikä tarkoittaa, että kristityt tulevat muslimin murhaamaksi 143 kertaa todennäköisemmin.

Trifković sanoo, että vaikka Uuden-Seelannin uhrien läheiset ansaitsevatkin myötätuntoa, jihadismin uhreja ei tule myöskään unohtaa.

Srđa Trifković on serbialais-amerikkalainen Chronicles-julkaisun kirjoittaja, joka on keskittynyt kansainvälisiin suhteisiin. Hän on toiminut Serbian hallituksen tiedottajana 1990-luvulla ja on toiminut myös Serbian presidenttien Vojislav Koštunica ja Biljana Plavšić neuvonantajana.

  • 3.4K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi