Eurooppa Maahanmuutto

Muslimimaista saapuneista maahanmuuttajista ylivoimaisesti suurin osa kieltäisi islamin arvostelun Tanskassa

Hizb ut-Tahrir osoittaa mieltään Kööpenhaminassa. Hizb ut-Tahrir tukee islamilaisen valtion, Ummahin perustamista. Ummahia johtaa yksi oikea johtaja, Khilafah. Kuva EPO / Wikimedia Commons.

Tanskan oikeusministeriön huhtikuussa 2020 julkaisemasta raportista käy ilmi, että islamilaisista maista saapuneet maahanmuuttajat ja heidän jälkeläisensä erottuvat selkeästi muista maahanmuuttajista ja tanskalaisista, kun kyseessä on islamin kritisointi.

Oikeusministeriön raportti Ilmaisunvapaus Tanskassa (Ytringsfrihed i Danmark) osoittaa, että 76 prosenttia muslimimaista muuttaneista ja heidän jälkeläisistään uskoo, että islamin arvostelu tulisi kieltää lailla.

Samassa väestöryhmässä 59 prosenttia uskoo, että islamilaisen sharia-lain käyttöön ottamista Tanskassa ei saa kritisoida.

Tanskan koko väestöstä, kaikki muslimimaahanmuuttajat mukaan lukien, 18 prosenttia kokee, että islamin kritisointi tulisi kieltää.

Raportissa esille nostetut muslimimaat ovat Turkki, Libanon, Pakistan ja Somalia, sillä kyseisistä maista saapuneiden maahanmuuttajien osuus Tanskassa on suuri.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa