Kotimaa Rikos

Muslimimiehet raiskasivat vaimonsa ja harrastivat kunniaväkivaltaa

Kuva media.defense.gov.

Kaksi maahanmuuttajamiestä teki vaimoilleen seksuaalista ja kunniaväkivaltaa. Miehet tuomittiin aiemmin tänä vuonna käräjäoikeudessa lähestymiskieltoon. Miesten valitukset hylättiin hovioikeudessa, ja lähestymiskiellot jäivät voimaan.

lltalehti kertoo kahdesta erillisestä tapauksesta, joissa muslimimies syyllistyi vaimonsa raiskaukseen ja kunniaväkivaltaan. Molemmissa tapauksissa miehille määrättiin käräjäoikeudessa lähestymiskielto, mutta muslimimiehet valittivat saamistaan kielloista hovioikeuteen.

Ensimmäisessä tapauksessa muslimimies pahoinpiteli vaimoaan ja teki tälle seksuaalista väkivaltaa sekä pakotti seksiin. Kun 15-vuotiaana pakkonaitettu nainen oli yrittänyt saada avioeroa, mies oli pahoinpidellyt naista ja sanonut tämän olevan miehen omaisuutta.

Miehen mukaan avioero ei ole mahdollinen, sillä sharia-lain mukaan eroon tarvitaan vanhempien suostumus.

Toisessa tapauksessa muslimimies uhkasi vaimoaan veitsellä, raiskasi tämän väkivaltaisesti ja käyttäytyi vainoharhaisesti seuraamalla tätä kadulla.

Naisen ilmoitettua halunneensa avioeron huumeita käyttävästä miehestään, muslimimies sanoi tappavansa vaimon, lapset ja lopuksi itsensä. Mies uhkaili myös vaimoaan niin vakavalla pahoinpitelyllä, että vaimo joutuisi pyörätuoliin. Muslimimiehen mukaan vain mies voi ottaa avioeron.

Vaimonsa raiskanneet ja kunniaväkivaltaa harrastaneet kaksi muslimimiestä valittivat käräjäoikeudessa saamistaan lähestymiskielloista, mutta Helsingin hovioikeus päätti hylätä valitukset.

Kunniaväkivalta on kunniakulttuurien aiheuttama ongelma ja Suomessa tuontitavaraa. Kantasuomalaisten parisuhdeväkivallassa osapuolia on yleensä vain kaksi, uhri ja tekijä, eli tavanomaisimmin pariskunta. Lähi-idän ja Afrikan usein islamiin liittyvissä patriarkaalisissa kulttuureissa väkivallantekoon liittyy monia osapuolia, kuten naisen isä ja veli, samaa kulttuuria tunnustavasta yhteisöstä puhumattakaan.

– Maahanmuuttajien rikollisuus on rikollisten maahanmuuttajien aiheuttamaa, eli rikollisten maahanmuuttajien Suomeen muuttaessaan mukanaan tuoma ongelma. Suomessa ei ollut afgaanimuslimien harjoittamaa kunniaväkivaltaa ennen kuin sitä harjoittavia afgaanimuslimeita omine kulttuureineen sekä tapoineen alkoi Suomeen muuttaa, havainnollisti Kansalaisen kolumnisti Janne Muhonen toukokuussa.

Maahantulijoiden mukanaan tuomien vieraisiin kulttuureihin kuuluvien tapojen myötä suomalaiset viranomaiset ovat joutuneet muokkaamaan toimintatapojaan. Kunniaväkivalta on nyt lisätty muun muassa Helsingin rikospoliisin rikosnimikekoodistoon.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa