Eurooppa

Muslimityöntekijöiden lisääntyneet uskonnolliset vaatimukset sulkivat autotehtaan Ranskassa

Koko ajan kasvavat uskonnolliset muslimityöntekijöiden vaatimukset pariisilaisella autotehtaalla johtivat tehtaan sulkemiseen 2013, Drancyn pormestari Jean-Christophe Lagarde paljastaa.

Lagarde teki paljastuksen esiintyessään julkisrahoitteisella France Info -kanavalla tiistaina. Tuolloin häneltä kysyttiin islamin ”yhteiskunnallisista trendeistä”, joita noudattavat yhdyskunnat tulevat koko ajan uskonnollisemmiksi ja eristyneemmiksi.

”Uskonnolla ei ole työn kanssa mitään tekemistä,” alkoi hänen vastauksensa, mutta pormestari – joka toimii toimii myös Demokraattien ja Itsenäisten Liiton (Union des démocrates et indépendants, UDI) presidenttinä – myönsi, että islam on aiheuttanut lukuisia ongelmia työympäristöissä hänen edustamassaan kunnassa.

”Ongelmia oli, mukaanlukien minun alueellani, esimerkiksi Aulnay-sous-Bois:ssa. Sitä ei koskaan sanottu ääneen, mutta PSA:n (PSA Peugeot Citroën) tehtaan sulkeminen johtui osittain uskonnon läsnäolosta ja siitä tosiasiasta, että työpaikalla oli uskonnollisia vaatimuksia, työn seisauksia ja tuottavuuden alenemista,” hän sanoi.

RATP:llä (Régie Autonome des Transports Parisiens) on myös ollut vaikeuksia muslimityöntekijöiden kanssa, Lagarde huomautti, viitaten tiedossa oleviin pariisilaisessa liikenneyhtiössä tapahtuneisiin radikalisoitumistapauksiin. Yhtiön kerrotaan työllistävän suuren määrän Ranskan tiedustelupalvelun tarkkailussa olevia extremisteiksi tiedettyjä muslimeja.

PSA-ryhmä, ranskalainen autonvalmistaja, joka tekee Peugeot- ja Citroen -autoja, sulki Aulnay-sous-Bois:n tehtaan vuonna 2013. Tehdas oli tunnettu siitä, että se työllisti suuren määrän muslimeja.

1980-luvulla tapahtuneen rukoushuoneen rakentamisen lisäksi, tehtaan ruokalan menut ja aikataulut, sovitettuina Ramadanin, rukoustaukojen ja uskonnollisten vapaapäivien mukaan, oli kokonaisuudessaan muokattu muslimihenkilöstön mukavuutta ajatellen.

Drancy, missä Lagarde toimii pormestarina, Aulnay-sois-Bois:n naapurissa, on Pariisin koillispuolella Seine-Saint-Denisissä sijaitseva kunta, ja Ranskan väkivaltaisinta aluetta. Alue, missä 36 prosenttia asukkaista on syntynyt ulkomailla, on pitkään tunnettu Pariisin ongelmapisteenä, missä poliisin kimppuun hyökätään säännöllisesti ja linja-autoja poltetaan.

Kuitenkin juuri julkaistu raportti, joka paljasti esikaupungin olevan ”no-go -aluetta” naisille – jotka ovat täysin näkymättömiä alueen kaduilla ja ovat ei-toivottuja baareissa ja kahviloissa – aiheutti hälinää mediassa ja kirvoitti poliitikoilta äänekkäitä kommentteja.

Breitbart

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit