Kotimaa Rikos

Mustasukkainen irakilaismies murhasi entisen vaimonsa 16 veitseniskulla – väitti hovioikeudessa naisen haukkuneen homoksi

Turun hovioikeus. Kuva markus Koljonen / Flickr / CC BY-SA 3.0

Shwan Ahmed Hassan murhasi vaimonsa 28. marraskuuta 2018.

Tampereella asuva irakilaispariskunta oli ollut yhdessä 29 vuotta, mutta kolme vuotta aiemmin mies oli saanut tietää, että nainen oli löytänyt Irakista toisen miehen.

Seurasi ero, mitä miehen oli erittäin vaikea hyväksyä. Hassan oli edelleen mustasukkainen naisesta ja puhui silloin tällöin naisen tappamisesta.

Mustasukkainen mies väitti myöhemmin, että ei halunnut ISIS-miestä entiselle vaimolleen, joten hän halusi tietää enemmän Irakissa olevasta toisesta miehestä. Olipa syy mikä hyvänsä, mies joka tapauksessa salakuvasi entistä vaimoaan ja saatuaan käsiinsä tämän matkapuhelimen kopioi siitä naisen lähettämiä viestejä.

Vain vähän ennen veritekoa irakilaismies sai tietää, että nainen aikoo auttaa uuden miesystävänsä Irakista Suomeen. Hassan kävi sitten Irakissa, missä hän ilmeisesti valmistautui tulevaan veritekoon myymällä Irakissa sijaitsevan kiinteistön kolmannelle osapuolelle.

Surmapäivän aamuna entisellä pariskunnalla oli riitaa, joka päättyi raakaan surmaan. Hassan tappoi entisen vaimonsa 16 veitseniskulla, joista 10 osui rintaonteloon. Iskut olivat erittäin voimakkaita, sillä myös kylkiluut vaurioituivat.

Teko oli julma, sillä nainen oli yrittänyt puolustautua veitseniskuilta paljain käsin sekä nostamalla jalan suojaamaan vatsaa. Asia kävi ilmi murhatun naisen käsissä, sormissa ja reidessä olleista viiltohaavoista.

Lukuisista veitseniskuista huolimatta nainen oli elossa jonkin aikaa veriteon aikana. Hassan puukotti entistä vaimoaan vielä tämän maatessa maassa.

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi 22. elokuuta 2019 vuonna 1968 syntyneen Shwan Ahmed Hassanin elinkautiseen vankeuteen murhasta ja salakuuntelusta.

Naisen omaisille mies määrättiin maksamaan erilaisia korvauksia kaikkiaan 65 000 euroa.

Hassan valitti tuomiosta hovioikeuteen. Mies vaati, että tuomiota lievennetään alentuneesti syyntakeisena tehdyksi tapoksi. Teko ei miehen mielestä muutenkaan ollut erityisen raaka, julma eikä törkeä.

Hassan kertoi silmittömän raivostumisen syyksi sen, että entinen vaimo olisi haukkunut häntä homoksi, mikä ”on heidän kulttuurissaan pahin loukkaus miehelle”.

Lisäksi Hassan väitti valituskirjelmässä, että hänen kykynsä hallita käyttäytymistään olisi merkittävästi alentunut epäsosiaalisen persoonallisuushäiriön sekä patologisen epävakauden, impulsiivisuuden ja kypsymättömyyden vuoksi.

Turun hovioikeus ei ratkaisussaan 31. elokuuta 2020 muuttanut Pirkanmaan käräjäoikeuden elokuussa 2019 antamaa tuomiota.

Hassanille Niuvanniemen sairaalassa suoritetun mielentilatutkimuksen perusteella miehen todettiin olleen tekohetkellä syyntakeinen eivätkä hänen aiemmin esittämänsä potilasasiakirjat muutoinkaan tukeneet muuta tulkintaa.

Asianajajien palkkioita käräjäoikeuden ja hovioikeuden käsittelyissä syntyi kaikkiaan 41 238 euroa, mistä Suomen valtio voi toivoa saavansa tuomitulta takaisin 2945 euroa.

Ruumiinavauskustannukset 1808 euroa Hassan joutuu myös maksamaan valtiolle takaisin.

Lähteet Pirkanmaan käräjäoikeuden ja Turun hovioikeuden tuomiot.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa