Eurooppa Maahanmuutto

Muurit toimivat: laiton siirtolaisuus on romahtanut EU-maissa vahvojen rajojen myötä

Vuoden 2015 siirtolaiskriisin vuoksi vahvat raja-aidat rakentaneissa EU-maissa laiton siirtolaisuus on vähentynyt oleellisesti, kun taas suojaamattomissa maissa se on lisääntynyt.Frontex, Euroopan raja- ja rannikkovalvontaorganisaatio kertoi vuoden 2017 riskianalyysissään laittoman siirtolaisuuden vähentyneen oleellisesti niissä maissa, jotka ovat rakentaneet vahvat raja-aidat.

Unkari, joka johti vahvojen rajojen kisaa, pystyi tiputtamaan Serbiasta tapahtuvan laittoman siirtolaisuuden 25,000:een – massiivinen pudotus vuoden 2015 huipusta, 200,000.

Naapurimaa Kroatia tuomitsi tuolloin Unkarin jykevät raja-aidat, ja pääministeri Zoran Milanović lupasikin, että hänen maansa ei ryhdy moiseen toimenpiteeseen.

”Me olemme valmiita ottamaan vastaan nämä ihmiset,” hän sanoi tuolloin ja lisäsi, että ”piikkilanka 21. vuosisadan Euroopassa ei ole vastaus, se on uhka”.

Vain muutamia päiviä myöhemmin Milanović käänsi takkinsa täysin, kun maa oli hukkumassa tuhansiin laittomiin siirtolaisiin.

”Emme pysty enää rekisteröimään ja majoittamaan näitä ihmisiä,” hän sanoi. ”He saavat ruokaa, juomaa ja lääkkeitä, ja sitten he voivat jatkaa matkaansa. EU:n tulee tietää, että Kroatia ei suostu siirtolaisten ’hotspotiksi’. Meillä on sydäntä, mutta meillä on myös päätä.”

Kaikessa hiljaisuudessa Kroatia tuolloin siirtyi Unkarin linjalle ja rakensi rajoilleen jotain mitä Frontex nimittää ”tekniseksi esteeksi”. Tätä kautta tapahtunut laiton siirtolaisuus romahti vuoden 2015 500,000:stä vuoden 2016 100,000:aan.

Riskianalyysistä paljastuu selkeä kuvio: kun yksi maa vahvistaa rajavalvontaansa, rajavalvontaan panostamattomat naapurimaat joutuvat kasvavan laittoman siirtolaisuuden kohteeksi.

Raportti kuvaa esimerkkinä kuinka afrikkalaiset laittomat tulijat, jotka alunperin saapuivat Euroopan unioniin keskisen Välimeren reittiä, oleellisesti vähenivät Itävallassa, kun maa oli päivittänyt Italian vastaisen rajansa valvontaa korkeammalle tasolle. Tilastot osoittavat, että samaan aikaan Italian toisen naapurimaan, myös Schengen-alueella olevan Sveitsin laittomien tulijoiden määrä kääntyi kasvuun.

Huolimatta selkeistä todisteista raja-aitojen tehokkuudesta laittoman siirtolaisuuden kitkemisessä, Euroopan johtavat poliitikot vannovat avoimien rajojen nimeen.

Federica Mogherini, EU:n vaaleilla valitsematon EU:n ulkopoliittinen edustaja on sanonut, että ” meillä on historia ja perinteet, jotka pohjautuvat muurien murtamiseen, ei rakentamiseen”.

Saksan ulkoministeri, jonka maa on imaissut miljoonia paperittomia laittomia siirtolaisia ja jonka maalle tästä on tullut tähän mennessä yli 20 miljardin euron lasku, puhumattakaan terrori-iskuista, on myös sanonut, että ”aitojen rakentaminen ei ole hyvä ajatus”.

Kuitenkin kysely osoittaa, että suurin osa Euroopan äänestäjistä haluaa lopettaa maahantulon erityisesti islamilaisista maista.

Breitbart

  • 678
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset