Eurooppa Rikos

Nainen vangittiin Britanniassa, koska tämä sanoi sukupuolensa naiseksi muuttanutta miestä mieheksi

Kuvituskuva. Kuva Oregon Department of Transportation / CC BY 2.0

Hertfordshiressä 38-vuotias kahden lapsen äiti pidätettiin kotoaan ja vietiin 7 tunniksi putkaan, koska tämä oli sanonut Twitterissä sukupuolensa naiseksi muuttanutta miestä mieheksi.

Kolme poliisia pidätti Kate Scottowin hänen kotonaan Hitchinissä Hertsfordshiressä kaksi kuukautta sitten. Nainen ei ole vieläkään saanut takaisin tuolloin takavarikoitua puhelinta ja tietokonetta, kertoo Daily Mail.

38-vuotias Kate oli ennen pidätystään väitellyt somessa sateenkaariaktivistin kanssa, joka oli muuttanut sukupuolensa miehestä naiseksi. Aktivisti loukkaantui verisesti, koska Kate kutsui häntä mieheksi, joten tämä hälytti poliisit etsimään Katea ja pidättämään hänet. Pidätys suoritettiin Katen lasten nähden.

Syy Katen pidättämiseen oli häiriköinti ja ”haitallinen kommunikaatio”. Hertfordshiren poliisi vahvisti pidätyksen ja sanoi ottavansa kaikki ilmoitukset ”haitallisesta kommunikaatiosta” vakavasti. Kate joutui olemaan pidätettynä 7 tuntia.

Katen mielestä hänellä on painavat syyt olettaa, että ihminen ei realistisesti ajatellen pysty vaihtamaan sukupuoltaan, minkä seikan hän on tuonut esille puolustuksenaan.

Psykologiaa opiskelevan Katen opinnot ovat kärsineet tietokoneen puuttumisesta, joka on ollut poliisin tutkittavana pidätysajankohdasta saakka.

  • 905
    Shares

Liity kannattajajäseneksi