Kotimaa Maahanmuutto

Nainen yritti oleskelulupaa Suomesta – syytti entistä miestään pahoinpitelystä

Kuva Shutterstock.

Lähi-itäläisnainen kertoi oikeudessa, että hänen entinen miehensä oli pahoinpidellyt häntä kahdesti.

Ensimmäisellä kerralla kyse oli lasten vaihtotilanteeseen liittyvästä asiasta. Mies oli hermostunut ja lyönyt olkapäähän koska ei ollut hyväksynyt heidän välistään eroa eikä muuttoa erilleen.

Toisella kerralla mies oli tullut hakemaan lapsia naisen luota. Taas mies hermostui, tönäisi ja löi. Naisen kertoman mukaan mies toteutti tässä islamin sharia-lakia, koska nainen oli nyt kristitty.

Mies kiisti lyöneensä. Molemmat halusivat saada oleskeluluvan Suomesta, ja miehen käsityksen mukaan entinen aviopuoliso yritti vain saada entisen miehensä käytöksen näyttämään huonolta viranomaisten silmissä.

Mies olikin jo ehtinyt saada karkotuspäätöksen, jossa oli lukenut, että hän oli muun muassa hakannut vaimoaan. Ennen Migrin päätöstä miehellä ei ollut mitään käsitystä väitetyistä pahoinpitelyistä.

Todistaja kertoi, että eräässä tapaamisessa entisen pariskunna välille oli syntynyt suukopua naisen aloitettua huutamisen, jolloin mies oli saattanut tönäistä. Todistaja myös vahvisti, että molemmat asianosaiset olivat turvapaikanhakijoita, ja hänen käsityksensä mukaan naisen tarinan tarkoituksena oli oleskeluluvan saaminen Suomesta.

Tapahtumien kulku jäi jotensakin epäselväksi, joten Lapin käräjäoikeus hylkäsi miehen syytteet pahoinpitelystä.

Lähde Lapin käräjäoikeuden tuomio.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit