Eurooppa

Naiset jättävät työnsä ruotsalaisessa ostoskeskuksessa syrjinnän vuoksi

Kista Galleria. Kuva Wikiandchill / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Ruotsalainen journalisti raportoi Kistassa Tukholman lähellä sijaitsevasta ostoskeskuksesta, missä useat naiset ovat jättäneet työnsä syrjinnän vuoksi.

Joakim Lamotte kertoo, että useat Kista Galleriassa työskennelleet naiset ovat jättäneet työpaikkansa syrjinnän vuoksi. Jotkut miesasiakkaat esimerkiksi eivät halua tulla naistarjoilijoiden palvelemiksi.

Toimittajan julkaisemassa nauhoituksessa yksi tällainen tapaus nousee esille. Lamotten kuvauksen mukaan muhkeapartainen mies valkoisessa kaavussa kieltäytyi puhumasta naiselle, koska se on vastoin miehen kulttuuria.

Kun miestä pyydetään poistumaan johonkin toiseen liikkeeseen, jos hän ei halua tulla naisen palvelemaksi, mies uhkaa poliisilla.

Tapauksesta kertovan Nyheter Idag -julkaisun mukaan ulkomaalaismiehet kohdistavat usein naisiin seksuaalista häirintää näiden tullessa ostoskeskukseen tai poistuessa sieltä.

Välikohtauksessa ollut nainen kertoi myöhemmin Lamottelle, että tällaista ei saisi tapahtua Ruotsissa. Kerta ei kuitenkaan ole Kista Galleriassa ensimmäinen.

– Myös naispuolisiin työtovereihini on kohdistettu samaa alistavaa syrjintää, ja kohta tämä on aivan jokapäiväistä, nainen toteaa.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit