Eurooppa Muu maailma Politiikka Talous

Naton pääsihteeri Davosissa: ”Vapaus on tärkeämpää kuin vapaakauppa”

Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg vastaanottaa viralliset hakemuskirjeet Natoon liittymisestä Klaus Korhoselta (Suomen Natoon akkreditoitu suurlähettiläs) ja Axel Wernhoffilta (Ruotsin Natoon akkreditoitu suurlähettiläs). Kuva: Flickr (CC BY-NC-ND 2.0).

Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg sanoi tiistaina (24. toukokuuta 2022) Davosin Maailman talousfoorumissa (The World Economic Forum, WEF) pitämässään pääpuheessaan, että ”vapaus on tärkeämpää kuin vapaakauppa”, ja että ”arvojemme suojelu on tärkeämpää kuin voiton tavoittelu”.

 

”Venäjän Ukrainan vastaisesta sodasta saatu tärkeä opetus on, että lännen ei pitäisi vaihtaa pitkän aikavälin turvallisuustarpeita lyhyen aikavälin taloudellisiin etuihin”, Stoltenberg sanoi. Hän korosti, että sota osoittaa, miten taloussuhteet autoritaaristen hallitusten – kuten Venäjän ja Kiinan kanssa – voivat aiheuttaa haavoittuvuutta, myös energia-alalla.

Pääsihteeri varoitti myös kehittyneiden teknologioiden, kuten tekoälyn, viennin aiheuttamista riskeistä sekä kriittisen infrastruktuurin, kuten 5G:n, ulkomaisesta hallinnasta.

Stoltenberg kuvaili Venäjän Ukrainaa vastaan käymää sotaa ”suunnanmuuttajaksi” globaalille järjestykselle. Hän korosti, että Naton tehtävänä on estää konfliktin leviäminen ja auttaa samalla Ukrainaa puolustautumaan.

Hän teki selväksi, että Nato puolustaa ”jokaista senttimetriä Naton alueella”, mistä osoituksena ovat liittouman kollektiivisen pelotteen ja puolustuksen merkittävät vahvistukset, mukaan lukien 100 000 sotilasta, jotka ovat nyt korkean valmiustason hälytystilassa.

”Suomen ja Ruotsin päätös hakea Naton jäsenyyttä osoittaa, että Euroopan turvallisuutta ei sanella väkivallalla ja pelottelulla”, Stoltenberg lisäsi. Hän korosti, että Naton laajentuminen on ollut historiallinen menestys ja levittänyt vapautta ja demokratiaa koko Eurooppaan.

Sveitsissä vieraillessaan pääsihteeri tapasi myös Sveitsin liittovaltion puolustus-, väestönsuojelu- ja urheiluministeriön päällikön Viola Amherdin ja kiitti ministeriä Sveitsin merkittävästä panoksesta Naton KFOR-operaatioon Kosovossa. Hän tapasi myös professori Klaus Schwabin, Maailman talousfoorumin perustajan ja toimitusjohtajan.

Pääsihteeri osallistui myöhemmin paneeliin, jonka otsikkona oli ”Securing Europe”. Hän kuvaili, että ”Ukrainan kriisin yhteydessä Natolla on kaksi tehtävää: tukea Ukrainaa… mutta samalla tehostaa pelotetta ja puolustusta sen varmistamiseksi, että konflikti ei pääse kärjistymään”.

Hänen lisäkseen paneeliin osallistuivat Belgian pääministeri Alexander de Croo, Pohjois-Makedonian presidentti Stevo Pendarovski, Alankomaiden puolustusministeri Kajsa Ollongren, Ukrainan presidentin kansliapäällikkö Andriy Yermak ja Bloomberg Televisionin Francine Lacqua.

 

Lähde: NATO

28 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
juha II

Irvokasta puhua mistään ”Vapaudesta” kun käytännössä koko Sveitsin koppalakit niin siviili- kuin armeijankin puolelta ovat täikamman kanssa suojaamassa maailman eturivin globalisteja tavallisilta torakoilta.

Mutta kuten Neuvostoliitossakin täytyy osata lukea rivien välistä tai hieman funtsia, sitä mitä ilmoille kaikelle kansalle kajautetaan.

Nimittäin nuo sällit ja sällittäret tatkoittavat OMAA ”VAPAUTTAAN” eikä meidän, jotka kuljemme töpseli takapuolessa, joka mittaa meidän (ei heidän) jokaisen ”hiilijalanjäljen” ja koko muu elämämme piiri tulee koostumaan koirien temppuradasta. Jossa meitä ”maailman syöpäläisiä” tullaan hypittämään ja ryömittämään kuin entisaikojen armeija aikoina eli simputtamaan niiden taholta, jotka tietävät köyhyyden olevan rikkautta ja vankeuden vapautta!

Jaa että vapaus

Toivottavasti ne ei tuo sitä vapauttaan Suomeen koska se tarkoittaa sotaa,

Antioksennus

Irvokasta puhua yhtään mistään jos kiihottuu venäläisestä univomusta ja haaveilee sellaisen kanssa sänkyyn pääsemisestä ja kaikki sanoma liittyy jollain taivoin venäjän puolustamiseen ja edun ajamiseen aina joka teossa ja puheessa ihan samalla tavalla kuin muslimeilla on taqiansa.
Onneksi teillä venäjällä on hieno armeija jossa jo opetellaan raiskausta tai raiskatuksi tulemista armeija aikana sitä kutsutaan siellä kuitenkin eri nimella kuin simputus, sulla ei ole varaa sanoa yhtään mitään, ei yhtään, suusi on niin täynnä venäläistä spermaa, että kannattaa melkein pitää se loppuelämä kiinni..
Tossa sun tekstissä ei tarvinnyt lukea mitään rivien välistä riittää kun vilkaisee venäjän lippua taustalla. Ja toi on kömpelöä ja röyhkeää toi sun orvelin lainaus kun se teikäläisiä vastaan taisteli mutta ryssäläiseen kulttuuriin tuo ryöstely sopii ja et näe siinä mitään väärää.

Juha

Hevonkakkaa.. lopettaisivat p-puheet js vapauttaisivat Julian Assangen

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Juha
Antioksennus

Millos olet vaatinut venäläisiä vapauttamaan poliittisia vankejaan? Ei ole yhdessäkään ryssien ryöstöraiskausuutisen kommenteissa näkynyt? Miksi? Millon muuten venäläiset lopettaa raiskauksen vankiloissaan ja armeijassaan? Ai niin raiskaus nyt vaan on yksi venäläisen kulttuurin tärkeimmistä piirteistä.

gameover

Demokratiaa ja vapautta. Koska viimeksi vapauksia on lisätty lännessä ? Rajoituksia ja säädöksiä on lisätty jatkuvalla syötöllä, ei vapauksia. Eli ihan täyttä roskaa puhuu.
Demokratia taas nykyään tarkoittaa että jokaisella on ääni automaattisesti, koska jotain jotain ihmisoikeudet blaablaa. Mutta n.90% kansasta on jälkeenjääneitä. Riittäisi vallan hyvin kun vain osalla olisi ääni. Ja nekin kenellä olisi ääni täyttäisivät tiukat kriteerit joiden perusteella äänioikeuden voisi saada. Niinko sen alkuperäisen kreikkalaisen demokratian malliin. Mutta ei huolta. Äänestetään vaan kaikki turhuudet ja kädettömät hallitukseen. Hyvä tulee pojat.

Jussiboy

Älä nyt tuollaista ehdottele, tehän jäisit kokonaan ilman äänioikeutta. Aikamoista kansalaisten halveksuntaa. Ja miten sinun vapauttaisi on rajoitettu, saat kirjoittaa ja puhua mitä lystäät. Saat lukea vaikka mv-lehteä, joka on avoimesti suomalaisvihamielinen ja venäjän äänitorvi. Partisaanikin voi kenenkään estämättä levittää natsipropagandaa. Olisihan se teidän kannaltannne ihanteellista, jos verenveijarit voisivat nuotiopiirissä päättää ja valita edustajat. Älä sinä unta näe.

Kainuunkonkari

Sananvapauttani käyttäen haistatan sinulle pitkät täällä vaihtoehtomedian puolella, jossa sana on vielä vapaa!

Jussiboy

Mikä vaihtoehtomedia? Minä en näe tässä mitään vaihtoehtoa. Jos on vaihtoehtoja mistä valita niin aina valitsematta jäänyt suljetaan pois eikä oteta huomioon. Tälläkin puolella on sana vapaa. Tällä puolella tieteellistä tutkittua tietoa ei pidetä mielipiteenä. Näen heti kirjoituksestasi, että luet vain valemedioita, koska et osaa uutakuin haistatella.

Antioksennus

Niin venäläiset vapaudet onkin loistavia, naisten pieksäntä laillista, tämänhän venäjän armeija tekee jokaisen maahan hyökättyään suo naisille venäläisiä vapauksia, oppii heti venäläiseen kulttuuriin…

Kata

WEF ja Nato…nyt tuli hieman uskon kato….

Klaus Schwab…..
🙁

Maailmanhallitus….

Juha

Ensin täytyy WEFn mukaan vähentää maailman väkilukua 90 %a ja jäljelle jääneiden omaisuus sosialisoidaan.. sitten voidaan kansallisvaltiot lopettaa.

Ainakin apinatauti, nälänhätä ja ww3 ovat davosin suunnitelmissa.

Apinaruton kuolleisuus on 2 %a joten se ei riitä.. täytyy loput käyttää lihamyllyn läpi niin saavat tykit ruokaa.. niin kuin pienoiskoossa tapahtuu nyt ukrainassa

https://www.newsweek.com/soros-davos-ww3-russia-ukraine-civilization-putin-1709848

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Juha
Jarno Lehmussalo

”Apinaruton kuolleisuus on 2 %a joten se ei riitä..” Otetaan piikit avuksi. Lisäksi saame luotua eri versioita.

Ali

Ei se riitä ,enempi pitää kuolla!!
Kovat miehet,videossa on hyvä meininki,varmaan on hallitus ottanut oppia.
Videon 6 minuutin kohdalla,on oppetavainen kohta!
https://www.youtube.com/watch?v=a9Pqz9sjbTc&ab
Noin käy Suomelle,halituksen tyhmyyden, ja itsepäisyyden vuoksi.

Kata

Sorosmuumio luki lapusta kuten Joekin mitä piti sanoman…ja ”äärioikeisto” kuulostaa kyllä vasuritoimittajalta koska tuo kääpä ,siis ”hyväntekijä” (rahoittaa liberaaleja hyväntekeväisyysjärjestöjä )haluaa maailmanhallituksen jota ei valita.Sitten ei tarvitse enää äänestää…näin sanoo Davos-koulukunta..ilmastohulluuksineen.
https://www.instagram.com/p/CeCQqW7LlFe/?utm_source=ig_web_copy_link

Ilmastokokouksen parkkialue lentokentällä….että silleen.Meitä vaan pissitään silmään viimisen päälle.
Totta on mitä WEF puuhaa…ja missähän se ”jallu” luuraa…

Antioksennus

Onneksi venäläisen opin mukaan, naiset tulee raiskata ja kaikki muut kansat tuhota venäläistämällä(yksi raiskauksen muoto) ja kansan historia pitää pyyhkiä pois ja hajottaa joka venäjällä on pyrkymyksenä nyt ukrainassa, seuraavaksi ties missä. Kansallisvaltiot venäjän ympäriltä lopetetaan ja omaisuus sosialisoidaan..

juu

Kaikessa tässä on se, että käytännössä nää wef, scwabit ja muut toimii avoimesti, kaikki heidän tavoitteet tiedetään koska ovat itse ne sanoneet.
Mutta ne on niin hullulta kuulostavia absurdeja ettei kukaan usko, vaan leimataan salaliittoteoriaksi.
Jos minä sanon että munat kutisee, niin ei sitä kukaan pidä salaliittoteoriana.
Tietysti herrakerhoilla on media taskussa, sen kun saa tänä päivänä taskuunsa niin voi tehdä mitä vain.

Antioksennus

Niin ja täälläkin vaikka venäjän mediakin on julistanut, että venäjä aikoo murhata ukrainalaiset, tuhota niiden historian, hajottaa perheet, raiskata kaikki ja alistaa kansaa ainakin 25 vuotta jotta ukrainalaisuuden rippeet on saatu kitkettyä niin täällä nämä venäläisten miesten kanssa sängyssä olevat juhat ja zardexit sitten julistavat nuo valheeksi ja propagandaksi, johtuukohan se juhilla ja zardexeilta jostain niiden saamattomuudesta ja naisvihasta tai homoudesta tuo suuren mahtavan raiskaaja armeijan ylipäällikön puolustelu…

seant

Aika irvokasta ”Nato puolustaa ”jokaista senttimetriä Naton alueella”, kun Natomaa Turkki samalla hyökkää täysillä Syyriaan Venäjän vähentäessä joukkojaan. Tekee väestönvaihtoa viimeisen suunnitelman mukaan Aleppo myöten. Puhutaan koko ajan Nato on puolustusliitto, voidaan kysyä mitä puolustusta tämä on kun naapuri valtiota valloitetaan.

John Quiman

Ei Nato ole Turkin myötä Syyriassa. Kyllä siellä on Turkki Turkkina.

juu

”puolustusliiton” jäsenet silti hyökkäilee jatkuvasti ympäri maailman maita tappaen siviileitä. ja ihan vain taloudellisten syiden perusteella.
Kyllähän niitä aina perustellaan esim terrorismin torjunnalla tai joukkotuhoaseilla, mutta ikinä ne ei joudu vastuuseen aiheuttamastaan kärsimyksestä.
Siellä Afganistanissa kun USA oli jo vetäytynyt niin pommittivat 12 lapsisen perheen kuoliaaksi. Oli siitä jopa Suomen mediassa pikkujuttu, ja se kuitattiin sillä että sori kävi pikku moka eikä mitään seurauksia.
Irakissa on arvioitu että USA aiheutti yli 500 000 lapsen kuoleman.
Silloinen ulkoministeri Madeleine Albright sanoi tv:ssä että se oli hinta mikä kannatti maksaa. Seurasiko siitä mitään? Ei. Paitsi pakolaisvyöry eurooppaan..
Kasinaismoralismi jyllää oikeen kunnolla, enkä nyt puolustele silti mitään ryssän hullua hyökkäystä.

Piikkilampaat

Nato ei olekkaan joku eu syöpä joka sanelee siihen kuuluville maille miten näiden pitää käyttäytä ja toimia.
Joka natomaa joka hyökkää jonnekkin tekee sen täysin oman maansa päätöksillä mihin nato ei liity mitenkään.

juu

Venäjään ei voi luottaa, mutta ei voi wef porukkaankaan.
Taitaa wef porukalla olla pahemmat suunnitelmat ihmiskunnan päänmenoksi. että ei natolle välttämättä paras paikka mainostaa.
Vaikka mitäpä sillä väliä kun nehän tekee mitä haluaa, eikä me sille mitään voida.
Rättiä vaan naamalle kolminkerroin ja hiljaa tai tulee vihapuhesyyte..

ville vallaton

WEF on suorastaan ihmiskunnan tulevaisuuden kannalta pahin mahdollinen järjestö ja sen vaikutus on laajuudeltaan aivan Karl Marxin teorioitakin laajempi. WEF käy totaalista sotaa eliitin puolesta koko maailmaa vastaan ja se käyttää Natoa työvälineenä. Kuvitteleeko Jens Stoltenberg, että talous ei olsi riippuvainen energialähteistä ja energian toimittajista, ei edes Norja ole täysin omavarainen! Naton agentit ovat ”valehtelijoiden klubin” jäseniä!

John Quiman

Nato on puolustusliitto, ei sen enempää. Sen johto puhuu mitä jäsenmaiden poliitikot laittavat puhumaan. Kun politiikan tuulet muuttuvat, muttuvat Naton johdon puheetkin.

Mitä tuohon WEF:iin tulee, niin sen tavoitteet eivät todellakaan vaikuta kansakuntien parasta ajattelevalta.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
juu

NATO on tasan samaa herrakerhoa kuin wef, eu eliitti, USA:n ”deep state” jne.
Nato ei varmaankaan ole hyökkäämässä Venäjälle, koska pelkää.
Mutta ”puolustusliitoksi” sitä on turha sanoa.

Piikkilampaat

Itkunaurua.
Ryssät käyttää 50 vuotta olevia romutankkeja nyt Ukrainassa kun kaikki muut ryssän ”uudet ja upeat” sotakalustot on p..kana Ukrainan maaperällä, että on tuo ryssä maa sitten pelottavat, älä naurata.

Antioksennus

Venäjään voi luottaa, mutta sivusto sensuroi venäläistä puhetta, lupausta, sopimus tai totuutta tarkoittavan suomenkielisen sanan: ….. . Joten ei voi sanoa, että venäjään voi luottaa aina koska sen puheet on aina ……

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa