Muu maailma

New Yorkin muslimit kritisoivat kaupungin tarjoaman Ramadan-ruoan laatua

Kuvituskuva.

Ramadanin aikana tarjoiltavien ilmaisten ravintoannosten laatu on herättänyt voimakasta kritiikkiä New Yorkin muslimiyhteisössä.

New Yorkin pormestari Bill de Blasio on luvannut, että kaupunki toimittaa puoli miljoonaa ilmaista ateriaa muslimeille islamin pyhän kuukauden Ramadanin aikana.

– Yksi Ramadanin jaloimmista kutsumuksista on nälkäisten ruokkiminen, de Blasio selvitti.

Ateriat jaellaan 32 noutopisteen kautta, ja New Yorkin ruoka-apu toimittaa ateriat niille, jotka eivät voi itse niitä noutaa.

Kun muslimi Rima Begun avasi kaupungilta saamansa iftar-aterian, hän järkyttyi. Tiiviisti suljetussa foliopakkauksessa oli maissi-, kana- ja perunamössöä.

– Se muistutti lapsuudesta, jolloin syötiin muka astronauttiruokaa, Begum valitti ja sanoi, että ei syöttäisi kaupungilta saamaansa ilmaista iftar-ateriaa perheelleen missään olosuhteissa.

Ateriapakkaukset näyttävät olevan peräisin J&M Halal Foods -yhtiöltä, joka on toimittanut Yhdysvaltojen armeijalle vuodesta 1991 alkaen jo yli 30 miljoonaa Meals ready to Eat (MRE) ruokapakkausta. Rima Begunin saamat pakkaukset olivat samanlaisia kuin J&M Halal Foodsin armeijalle toimittamat MRE-pakkaukset.

New Yorkin kaupunki tutkii asiaa, sillä J&M Halal Foods -yhtiön ei pitäisi olla sen tavarantoimittaja.

– Voin vakuuttaa, että otamme tällaiset asiat vakavasti, julkisten asioiden apulaisosastopäällikkö Joshua Goodman painotti ja jatkoi, että jos tavarantoimittaja – kuka se sitten onkaan – ei noudata kaupungin asettamia standardeja, sopimukset katkaistaan.

Pääasiassa bangladeshiläisten kansoittamalla Jamaican alueella Queensissa asuva Moumita Ahmed sanoi, että ”heidän yhteisönsä ansaitsee parempaa”.

– Yhteisömme ansaitsee parempaa kuin vain lautasellisen mössöä. Maamme ja osavaltiomme ovat planeetan rikkaimpia. Meillä on kyky tarjota laatuateriat muslimiperheille, jotka noudattavat Ramadania, musliminainen sanoi ja painotti, että paikallisten ravintoloiden pitäisi valmistaa ateriat muslimeille.

Lähde Middle East Eye.

  • 383
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset